Φωτογραφική έκθεση της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ διοργανώνει στο Λονδίνο το πρώην Σκαθάρι
Την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση με έργα της συζύγου του Λίντα ετοίμασε ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό της, ξεκινά στις 24 Απριλίου και περιλαμβάνει φωτογραφίες που καλύπτουν τρεις δεκαετίες.
91
Την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση με έργα της συζύγου του Λίντα ετοίμασε ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στη James Hyman Gallery, διοργανώνεται με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ και ξεκινά στις 24 Απριλίου. Περιλαμβάνει φωτογραφίες που καλύπτουν τρεις δεκαετίες.
Ο διάσημος τραγουδιστής χρειάστηκε τρία χρόνια για να διοργανώσει την έκθεση, η οποία δήλωσε ότι αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό και ότι δείχνει μια «ευαίσθητη συλλογή» φωτογραφιών που καλύπτουν την περίοδο από τη δεκαετία του 1960 έως το 1998.
Πρόκειται για τρεις αυτοπροσωπογραφίες και 25 ακόμα φωτογραφίες, πορτραίτα όχι μόνο των Beetles (Υπάρχουν φωτογραφίες τόσο του Τζον Λένον, όσο και του συζύγου της), αλλά και άλλων διάσημων ροκ σταρ, όπως ο Μικ Τζάγκερ και η Τζάνις Τζόπλιν.
«Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν μόνο το εκπληκτικό της ταλέντο ως καλλιτέχνιδος, αλλά ως κάποιας που ήταν πολύ συντονισμένη με την κουλτούρα της εποχής και δεν φοβόταν να προκαλέσει τον εαυτό της ή το αντικείμενό της» δήλωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.
«Γνωριστήκαμε σε ένα κλαμπ στο Λονδίνο, το Bag O Nails, πριν από 40 χρόνια. Την κοίταξα επίμονα στα μάτια. Με κοίταξε κι εκείνη και τότε άρχισαν να ηχούν στα αφτιά μου τα βιολιά!» δήλωσε στους Sunday Times ο τραγουδιστής, ενθυμούμενος τη σκηνή της γνωριμίας τους.
«Μου άρεσε γιατί ήταν έξυπνη, ταλαντούχα, δυναμική και είχε επίσης πολύ πλάκα. Φορούσε σχεδόν πάντα αστείες κάλτσες, μια πράσινη και μια κόκκινη. Δεν βαφόταν καθόλου, τα μαλλιά της ήταν ξανθά και το πρόσωπό της ζωντανό» προσθέτει.
Η φωτογράφος Λίντα ΜακΚάρτνεϊ γεννήθηκε το 1941. Ήταν κόρη μεγαλοδικηγόρου και συλλέκτη έργων τέχνης. Η ίδια στράφηκε στη φωτογραφία.
Γνώρισε τον σύζυγό της το 1968 -είχε ένα παιδί από προηγούμενο γάμο- και παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα. Πέθανε από καρκίνο του στήθους το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442