Κανένα είδος απόρρητου από τη Δικαιοσύνη, αποφαίνεται το ΣτΕ
Κανένα είδος απόρρητου δεν ισχύει, ούτε καν το απόρρητο των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των πολιτών, αποφαίνεται το ΣτΕ. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση του πρώην υπουργού Ν.Αθανασόπουλου.
30
Κανένα είδος απόρρητου δεν ισχύει, ούτε καν το απόρρητο των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των πολιτών, αποφαίνεται το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχεται ότι ακόμα και αν αρνηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο να δώσει σε ενδιαφερόμενο πολίτη τα σχετικά έγγραφα και πρακτικά της συνεδρίασής του, δεν μπορεί να αρνηθεί κάτι τέτοιο στη Δικαιοσύνη.
Όπως επισημαίνει το Έθνος της Δευτέρας, με τη δικαστική απόφαση διατάσσεται ο γγ του Υπουργικού Συμβουλίου μέσα σε ένα μήνα από την επίδοσή της να στείλει απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης της 31-10-89 και αφορούσε στην υπόθεση του «γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού», για την οποία κάθησε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Ν.Αθανασόπουλος.
Ο ίδιος ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταβάλει στην ΕΕ το ποσό των 104 εκατ. δραχμών για δεύτερη φορά, γιατί είχε ήδη καταβληθεί με τη μορφή νομισματικών εξισωτικών ποσών. Αποτέλεσμα ήταν -όπως είπε ο ίδιος- να ζημιωθεί το Δημόσιο, γεγονός που μέτρησε στην ποινική μεταχείριση εις βάρος του το 1990.
Η αίτηση απέβλεπε στο να πληροφορηθεί ο κ. Αθανασόπουλος γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε να προσβάλει με όλα τα νόμιμα μέσα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά το Υπουργικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα με τον ισχυρισμό ότι δεν αφορούσε ευθέως πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού.
Ο τελευταίος προσέφυγε στο ΣτΕ. Σημειώνεται ότι τα έγγραφα δεν θα δοθούν στον ίδιο τον πρώην υπουργό, αλλά θα βοηθήσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ
- Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Μπογκντάνοβιτς είναι το καλοκαιρινό όνειρό μας…»
- Κικίλιας: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με το Master Plan του λιμένα Πατρών
- Ακρίβεια: Ο μισθός τελειώνει νωρίς, οι ανάγκες όμως δεν περιμένουν… Τα χρήματα δεν φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα
- Νέα πλατφόρμα σεμιναρίων Ψυχολογίας: PSYCHOLOGY MASTERY

