Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΛΑΕΚ-Πλησίον Σύνταξης» του ΟΑΕΔ
Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης, γνωστό ως «ΛΑΕΚ-Πλησίον Σύνταξης».
27
Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης, γνωστό ως «ΛΑΕΚ-Πλησίον Σύνταξης».
Το πρόγραμμα καταρτίστηκε το 2005 με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης του ειδικού Λογαριασμού ΛΑΕΚ.
Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα, εφόσον προσλάβουν άνεργους, εγγεγραμμένους επί δύο τουλάχιστον μήνες στα μητρώα ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση τους, επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1.500 ένσημα και μέχρι 5 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν (με 3.500, 4.500, 5.500, 10.000, 10.500 και 11.100 ημέρες ασφάλισης, ανάλογα με την ηλικία τους).
Επισημαίνεται ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2008 αναμένεται η έγκριση του νέου προγράμματος «ΛΑΕΚ-Πλησίον Σύνταξης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος