Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του ΟΑΣΕ το 2009
«Η Ελλάδα θα αναλάβει τη εναλλασσόμενη προεδρία του ΟΑΣΕ το 2009» ανακοίνωσε ο Ν.Μπέρνς, στο περιθώριο της ετήσιας υπουργικής συνόδου του Οργανισμού που ολοκληρώνεται στη Μαδρίτη. Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την εξέλιξη η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.
96
Η Ελλάδα θα αναλάβει τη εναλλασσόμενη προεδρία του Οργανισμού για την Ασφαλεία και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) το 2009.
Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε για την Ελλάδα την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη ενώ έκανε λόγο και για «σημαντική πρόκληση».
Επιπρόσθετα, υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, «ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προσδοκίες των κρατών-μελών και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού, Ακόμα, συμπλήρωσε ότι «η συνεργασία, η διαφάνεια και η αρχή της συναίνεσης θα αποτελέσουν το λειτουργικό κανόνα της ελληνικής προεδρίας».
Τέλος, κλειδί για την επιτυχία της ελληνικής προεδρίας τόνισε η υπουργός είναι η ουσιαστική συνεργασία, μεταξύ των χωρών η εμπιστοσύνη και η σκληρή δουλειά.
» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπέρνς, στο περιθώριο της ετήσιας υπουργικής συνόδου του Οργανισμού που ολοκληρώνεται την Παρασκευή στη Μαδρίτη.
Επιπρόσθετα, ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπερνς, ανέφερε πως το 2010 θα την αναλάβει το Καζακστάν και το 2011 η Λιθουανία.
Αναφορικά με την ανάληψη προεδρίας από το Καζακστάν, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «σημαντικό, συμβολικό βήμα» την απόφαση αυτή καθώς θα γίνει η πρώτη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που θα ασκήσει την εναλλασσόμενη προεδρία του Οργανισμού ενώ μίλησε και για «σημαντικές δεσμεύσεις» από πλευράς της ίδιας της χώρας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη χάρη στις δεσμεύσεις του Καζακστάν να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να εξαλείψει τις επιφυλάξεις πολλών χωρών, όπως Βρετανία και ΗΠΑ, για την υποψηφιότητά.
«Είναι η πρώτη φορά που μια νεαρή δημοκρατία, μια χώρα που έγινε ανεξάρτητη πριν από 16 χρόνια, θα προεδρεύσει ενός μεγάλου Οργανισμού», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο κρότος της τραγωδίας: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο της έκρηξης στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα
- Δραπετσώνα: Γνωστός σουβλατζής συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών – Πώς τον έπιασαν
- «Daily Mail»: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον κατάκοιτος, μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο»
- Συνελήφθη στη Γλυφάδα 16χρονος μαθητής που κυκλοφορούσε με μαχαίρια
- Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια
- Έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους