30

Στο ποσό των 650 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών σε επτά νομούς της Ελλάδας. Τη μελέτη ετοίμασαν 160 επιστήμονες και ειδικοί και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Επικρατείας.

Ο υπουργός Αγροτικής ΑνάπτυξηςΑλέξανδρος Κοντός εξήγησε ότι για την εκπόνηση της μελέτης συστάθηκαν δεκαπέντε ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετείχαν 160 επιστήμονες, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, τη Δασολογική Σχολή του ΑΠΘ, το ΕΘΙΑΓΕ και ερευνητές τηςWWF Ελλάς.

Ο προϋπολογισμός θα καλυφθεί από προγράμματα του Γ ΚΠΣ και της ΔΠρογραμματικής Περιόδου, τον ΕΛΓΑ (άμεσες αποζημιώσεις – ΠΣΕΑ) και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης θα ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στους πυρόπληκτους Νομούς, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της.

Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η Πολιτεία κρίνεται απο το έργο που κάνει όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητος και ήδη ενάμιση μήνα μετά την καταστροφή, έχουμε τις μελέτες ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ