27

Η ΔΕΗ δεν αναμένεται να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης για τη συμφωνία συνεργασίας με την γερμανική RWE, σύμφωνα με όσα δήλωσε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος στο Reuters την Κυριακή.

Τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ είχε πει ότι επιδιώκει να υπογράψει μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης με την RWE στον κλάδο παραγωγής ενέργειας.

Τα συνδικάτα της ΔΕΗ είπαν ότι το σχέδιο αφορά την παραχώρηση του διοικητικού ελέγχου σε οποιαδήποτε κοινοπραξία προκύψει από τη συνεργασία. Η ΔΕΗ, ωστόσο, το διέψευσε.

«Μια τέτοια συμφωνία δεν αναμένεται να προχωρήσει γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της ΔΕΗ» είπε κυβερνητικός στέλεχος στο Reuters. «Η ΔΕΗ είναι μια σημαντική και αξιόλογη επιχείρηση και θα άξιζε δισεκατομμύρια» προσέθεσε.

Το μερίδιο αγοράς και τα κέρδη της ΔΕΗ μειώθηκαν σημαντικά μετά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας νωρίτερα φέτος και η Επιχείρηση αναζητεί εταίρους για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή.

Η RWE, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είπε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι σκοπεύει να επενδύσει μεγάλα ποσά στην παραγωγή ενέργειας και κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να εγκριθεί (;) το νέο business plan.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ