Δύο νέα περιστατικά βανδαλισμού εις βάρος ελληνικών εκκλησιών της Πόλης
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καταστροφή της Μονής της Μεταμορφώσεως της Χάλκης από τις μπουλντόζες της τουρκικής δασικής υπηρεσίας, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δύο ακόμη ελληνικές εκκλησίες της Πόλης.
37
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καταστροφή της Μονής της Μεταμορφώσεως της Χάλκης από τις μπουλντόζες της τουρκικής δασικής υπηρεσίας, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δύο ακόμη ελληνικές εκκλησίες της Πόλης.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι, που περιεγράφησαν από αυτόπτες μάρτυρες ως νεαρής ηλικίας 25-30 ετών έσπασαν περίπου στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής τα τζάμια στο νάρθηκα του ναού της Αγίας Τριάδος στη Χαλκηδόνα, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης.
Παρά τον τραυματισμό τους οι άγνωστοι σχημάτιζαν με το αίμα τους διάφορα σχήματα στους τοίχους και απείλησαν την οικογένεια του νεωκόρου, λέγοντας «εδώ είναι Τουρκία, να φύγετε να πάτε στην Ελλάδα». Οι άγνωστοι έψαλλαν τον τουρκικό εθνικό ύμνο, ενώ στον προαύλιο χώρο του ναού σχηματίσθηκε λίμνη αίματος.
Επί τόπου έσπευσε η Αστυνομία που κλήθηκε από τον νεωκόρο Κώστα Μουχλίδη.
Ένα άλλο περιστατικό βίας εναντίον της ελληνικής μειονότητας σημειώθηκε στη Στένη του Βοσπόρου, Στην είσοδο της εκκλησίας των Ταξιαρχών, άγνωστοι έγραψαν απειλητικά συνθήματα στους τοίχους της εκκλησίας που ανέφεραν «Θάνατος στους χριστιανούς, ανάθεμα στους Ρωμιούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα αναπάντεχο ρεκόρ: Ο κόσμος μετράει 8 χρόνια από την τελευταια πυρηνική έκρηξη – Πόσο θα κρατήσει;
- Τροχαία: 246 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε ελέγχους αλκοτέστ – Συνελήφθησαν 10 οδηγοί
- Η εκδίκηση του «σπασίκλα» – Γιατί οι άνδρες ερωτεύτηκαν ξανά τα γυαλιά οράσεως;
- Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό: Ανακοίνωσε τον Σέντλατσεκ με εντυπωσιακό βίντεο
- Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου με μια έκθεση
- ΑΕΚ: Πότε θα εκτίσουν οι Γιόβιτς, Ρέλβας, Ρότα και Κοϊτά
