Ανθρωποκυνηγητό των Αρχών στην Ήπειρο για τη σύλληψη ιερόσυλων
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για τον εντοπισμό ιερόσυλων που εισέβαλαν σε μοναστήρι στα Ιωάννινα και αφαίρεσαν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν και άλλη εκκλησία.
98
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία σε ολόκληρη την Ήπειρο για τον εντοπισμό ιερόσυλων που έκλεψαν 35 εικόνες ιστορικής αξίας από το μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μακρινό Ιωαννίνων.
Οι ιερόσυλοι δεν περιορίστηκαν στις εικόνες, αλλά αφαίρεσαν και την ξυλόγλυπτη, επίχρυση δίφυλλη πόρτα της Ωραίας Πύλης.
Τόσο το μοναστήρι, όσο και οι εικόνες με το ξυλόγλυπτο τέμπλο χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Η κλοπή έγινε αντιληπτή την Τρίτη από τον επίτροπο της εκκλησίας.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιωαννίνων και αστυνομικοί της σήμανσης έκαναν λεπτομερή έλεγχο συγκεντρώνοντας αρκετά στοιχεία που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι άγνωστοι εισέβαλαν στο μοναστήρι το βράδυ της Κυριακής χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αφού ανέβηκαν στην πέτρινη στέγη της εκκλησίας, μπήκαν στο εσωτερικό από ένα μικρό παράθυρο.
Το βάρος των εικόνων και της δίφυλλης πόρτας που μετέφεραν, μαρτυρά ότι επρόκειτο για αρκετά άτομα.
Στο μοναστήρι δεν υπάρχουν πια μοναχοί και οι ιερόσυλοι έδρασαν ανενόχλητοι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει και πέρυσι, τον ίδιο μήνα, το μοναστήρι του Μακρινού και είχαν αφαιρέσει πέντε παλιές εικόνες, ιερά λείψανα και το Αγιο Δισκοπότηρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάθετος διάδρομος: Ισχνό το ενδιαφέρον στη δημοπρασία για μεταφορά αερίου
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση δύο εγκλωβισμένων σε ΙΧ που παρασύρθηκε από ρέμα στα Σπάτα
- Άγνοια και εθνικιστικές κορώνες από τη Μαρία Καρυστιανού στην παρθενική παρέμβασή της για τα ελληνοτουρκικά
- Άρης – Λεβαδειακός: Πόσα λάθη έκαναν οι «κίτρινοι» πριν το δεύτερο γκολ
- Νάταλι Πόρτμαν στο Sundance: Καταγγέλλει τη βία της ICE και τους αποκλεισμούς σε βάρος των γυναικών
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες της ΠΑΕ στους οπαδούς για το Άμστερνταμ – Έτσι θα εισέλθουν στο γήπεδο του Άγιαξ



