27

Στο αρχείο τίθεται μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, η υπόθεση επένδυσης της Αγροτικής Τράπεζας σε ομόλογο 45,2 εκατ. ευρώ στον αμερικανικό επενδυτικό οίκο Carlyle.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα υπέστη οικονομική ζημιά από την επένδυση λόγω του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί σε άλλη εταιρεία για τη διαμεσολάβησή της.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι η επίμαχη επένδυση ήταν προσοδοφόρα για την τράπεζα και ως εκ τούτου ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε στην εισαγγελική λειτουργό ο διοικητής της τράπεζας Δημήτρης Μηλιάκος, η επίμαχη αμοιβή στη διαμεσολαβούσα εταιρεία δεν είχε δοθεί από την Αγροτική, αλλά από την Carlyle, «σύμφωνα με σχετικές διατάξεις της αμερικανικής νομοθεσίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ