Δικαίωση συλλόγου αναπήρων και θυμάτων πολέμου από το ΕΔΑΔ
Το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ επιδίκασε το ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποζημίωση προς το «Σύλλογο για τη στέγαση των αναπήρων και θυμάτων πολέμου στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας» από το ελληνικό κράτος.
96
Το ποσό τωνπέντε εκατ. ευρώ επιδίκασε το ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο ως αποζημίωση απότο ελληνικόδημόσιοπρος το «Σύλλογο για τη στέγαση των αναπήρων και θυμάτων πολέμου στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας». Στο παραπάνω ποσό προστίθενται και 40.000 ευρώ για δαπάνες και έξοδα.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1951 από πρώην πολεμιστές του Β Παγκοσμίου Πολέμου και αριθμεί 157 μέλη. Το 1957 ο Σύλλογος αγόρασε οικόπεδοπέντε στρεμμάτων στον Χολαργό, που στη συνέχεια όμως «κατασχέθηκε παράνομα».
Το 1964 το συγκεκριμένο οικόπεδο πέρασε στην ιδιοκτησία του κράτους, δίνοντας ως αντάλαγμα έκταση 10 στρεμμάτων κοντά στην περιοχή Κορακοβούνι. Το 1975 εξαιτίας των νέων διατάξεων που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος, η περιοχή χαρακτηρίστηκε δασική, άρα μη οικοδομήσιμη. Το 2002 μέλη του συλλόγου αυτού κατέφυγαν στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με αυτή του την απόφαση, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι υπήρξε παράβαση, εκ μέρους του ελληνικού κράτους, του άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου Νο1 για την προστασία της ιδιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στην προκειμένη περίπτωση φέρεται ότι το κράτος παρεμπόδισε τους προσφεύγοντες να οικοδομήσουν στη γη που τους ανήκε, χωρίς να αποζημιωθούν.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: «Εκτόξευσε τουλάχιστον ένα πύραυλο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας»
- Αδριάνειο Υδραγωγείο: Αναβιώνει το ρωμαϊκό έργο που φέρνει νερό από την Πάρνηθα στο Κολωνάκι
- Τρίκαλα: Στο μικροσκόπιο τα σενάρια για την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα – Η περίεργη μυρωδιά και η πιθανότητα διαρροής προπανίου
- Άγιαξ: Τελικός με Ολυμπιακό, όλα τα σενάρια
- Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Χαλάνδρι: Επιτέθηκε στην αδερφή του και την τραυμάτισε στα μάτια
- SOS για τους νέους ΚΑΔ – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

