Για τις 5 Σεπτεμβρίου «έκλεισε» το ραντεβού Παπαδόπουλου – Ταλάτ
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς η συνάντηση μεταξύ του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
51
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς η συνάντηση μεταξύ του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Για το θέμα της συνάντησης Παπαδόπουλου-Ταλάτ συνατήθηκαν το πρωί της Τρίτης ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Κύπριου Προέδρου πρέσβης Τάσος Τζιωνής και ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ρασίντ Περτέβ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει να υπάρχει καθορισμένη ημερήσια διάταξη και στόχος είναι να δημιουργηθούν δεδομένα και προϋποθέσεις για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.
Πρόκειται, τόνισε ο κ. Πάλμας, για τη μόνη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε δε ότι οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί και οι προσδοκίες περιορισμένες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την εμπειρία συναντήσεων, οι οποίες έγιναν στο παρελθόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ορτέγκα: «Θα παίξουμε σαν να είναι τελικός, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι»
- Μπάιντεν: Τα γεγονότα στη Μινεάπολη παραβιάζουν τις πιο θεμελιώδεις αξίες μας
- ΗΠΑ: Νεαρό πούμα «κόβει» βόλτες στο Σαν Φρανσίσκο και σπέρνει τον πανικό
- Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με νεκρό βρέφος τριών μηνών – Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με τον Άγιαξ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μόνιμη εγκατάσταση της CIA στο Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο

