Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν τη Δευτέρα, για πρώτη συνεδρίαση στις τελευταίες τρεις, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν με ρευστότητα τις αγορές. Ώθηση στις χρηματοπιστωτικές εταιρείες μετά από σύσταση της Morgan Stanley.
27
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν τη Δευτέρα, για πρώτη συνεδρίαση στις τελευταίες τρεις, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν με ρευστότητα τις αγορές.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,43% στις 3.681,85 μονάδες.
Η Federal Reserve, καθώς και οι κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και Ασία διοχέτευσαν μεγάλα ποσά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα την προηγούμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις αγορές να καταρρεύσουν μετά την ανακοίνωση πολλών χρηματοοικονομικών οργανισμών ότι επηρεάστηκαν από τα προβλήματα στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.
Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο μετά την είδηση ότι η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η Commerzbank είναι μεταξύ των πιστωτών της HomeBanc Corp, του αμερικανικού ομίλου ενυπόθηκων δανείων που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές.
Η γαλλική ασφαλιστική Axa ενισχύεται κατά 2,4% στα 28,68 ευρώ και η Credit Suisse σημειώνει κέρδη 1,2% στα 81,8 ελβετικά φράγκα, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τις επενδυτικές της συστάσεις για τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών χρηματοικονομικών υπηρεσιών («overweight» από «underweight»).
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,57% στις 6.133 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,22% στις 5.515,31 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,14% στις 7.426,68 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.800,05 μονάδες με κέρδη 0,21%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
- Ο Bad Bunny τιμά την αιματοβαμμένη ιστορία της Χιλής, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ύμνο ενάντια στο καθεστώς Πινοσέτ
- Γροιλανδία: Οι Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν, σύμφωνα με τη Bild
- Πάτρα: Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρας στρέφονται πλέον στη Γερμανία
