Ο χειριστής του ταχύπλοου στη Χίο υποστηρίζει ότι οι λιμενικοί δεν προειδοποίησαν
Το φουσκωτό δεν ανέπτυξε ταχύτητα και δεν επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό την περασμένη Κυριακή στη Χίο, λέει στα «Νέα» ο χειριστής του σκάφους, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καταδίωξη και ότι οι λιμενικοί πυροβόλησαν χωρίς προειδοποίηση.
27
Το φουσκωτό δεν ανέπτυξε ταχύτητα και δεν επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό την περασμένη Κυριακή στη Χίο, λέει στα «Νέα» ο χειριστής του σκάφους, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καταδίωξη και ότι οι λιμενικοί πυροβόλησαν χωρίς προειδοποίηση.
«Βλέπουμε πίσω μας ένα σκοτεινό όγκο. Λέω, τι είναι αυτό ρε παιδιά;. Με το που το λέω, ανάβει ένας προβολέας, μας στοχοποιεί και αρχίζουν να μας πυροβολούν. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Ούτε μπλε φανός ούτε κόκκινος. Τίποτα. Πλήρης συσκότιση. Δεν είχαν αναμένα φώτα. Ούτε τον λευκό φανό…».
»… Έρχονται γύρω μας. Φωνάζουμε, μας σκοτώσατε. Το λιμενικό γυρίζει και περνάει από πάνω μας. Προσπάθησαν να το κόψουν στα δύο για να βουλιάξει. Προχωράνε στο μισό μίλι, γυρίζουν και έρχονται δίπλα μας. Φωνάζουμε, τι κάνετε, σκοτώσατε τον άνθρωπο…». Εκεί καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Μας λένε, Έλληνες είστε, ρε παιδιά; Έπεσε μάλιστα το όπλο του Λιμενικού από τα χέρια» λέει ο χειριστής του σκάφους.
Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του, μόλις έπεσαν πάνω τους ο προβολέας και οι απροειδοποίητες ριπές, σταματήσαμε αμέσως. Επιρρίπτει ευθύνες στους λιμενικούς για ελλιπείς πρώτες βοήθειες που παρείχαν στον 48χρονο φίλο του.
«Το περιπολικό δεν είχε ούτε καν μια γάζα» τονίζει, ενώ για τις «διαρροές» που τον φέρουν μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες αναφέρει ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
«Καταδίωξη δεν έγινε ούτε μπορούσε να γίνει» τονίζει. «Το σκάφος του Λιμενικού είναι 30 τόνων, φοράει δύο μηχανές πετρελαίου, συνολικά 800 ίππους. Το δικό μου είναι 6 τόνων με δύο μηχανές βενζίνης, συνολικά 1.050 ίππους. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό της καταδίωξης. Όταν η ανώτερη ταχύτητα ενός σκάφους του Λιμενικού είναι 40 κόμβοι και το δικό μου πιάνει 70, υπήρχε περίπτωση να μου κάνουν καταδίωξη και να με πιάσουν;»
* Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε την Πέμπτη ο λιμενικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά την αιματηρή καταδίωξη στη Χίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- 55 μέρες στα μπλόκα: Τι έγινε και τι μένει
- Ρωσία: Συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας, Αλ-Σάρα
- ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι στα παιδιά μας, ο πόνος διαπερνά το κορμί και το μυαλό…»
- Τι μπορεί να συνέβη δευτερόλεπτα πριν το τροχαίο με τους 7 νεκρούς στη Ρουμανία – Ειδικός εξηγεί
- Σεισμός τώρα στη Ζάκυνθο
- Γροιλανδία: Ο Τραμπ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά η αλήθεια δεν είναι με το μέρος του


