Μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Μεγάλες απώλειες κατεγράφησαν στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, που αποχαιρετούν τα υψηλά επταετίας... Στο -2,26% έκλεισε ο Dow Jones και -1,84% ο Nasdaq. Απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το Λονδίνο (FTSE-100) στο -3,24%.
37
Μεγάλες απώλειες κατεγράφησαν στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, που -τουλάχιστον προς το παρόν- αποχαιρετούν τα υψηλότερα επίπεδα της επταετίας.
Και αυτό, γιατί την όποια αισιοδοξία από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, «εξουδετερώνουν» η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, που ξεπερνά τα 77 δολάρια το βαρέλι, η επικρατούσα άποψη για περαιτέρω ύφεση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, που εκτιμάται οτι θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και οι φήμες – φόβοι για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
Στο -2,26% και τις 13.473,57 μονάδες έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones. Αρνητικό πρόσημο και για το δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq με απώλειες 1,84% στις 2.599,34 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά η Γουoλ Στρiτ παρουσίαζε μεγαλύτερη πτώση με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 401,32 μονάδες, στις 21:30 ώρα Ελλάδας, ποσοστό 2,24% και τον Nasdaq να χάνει 3,08%, ήτοι 81,45 μονάδες.
Έτσι, οι βασικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συναγωνίστηκαν στο βάθος… της «βουτιάς». Στο Λονδίνο o δείκτης FTSE-100 έκλεισε με απώλειες 3,24% στις 6.251,20 μονάδες. Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 2,44% στις 7.508,96 μονάδες, ενώ πτώση 2,85% σημείωσε και ο δείκτης CAC40 του Παρισιού που έκλεισε στις 5.675,05 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανακοίνωση Ζελένσκι για την συνάντηση των ΗΠΑ με την Ουκρανία
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
- Η ΕΕ προτρέπει τη βαριά βιομηχανία να στηρίξει το brand «Made in Europe»
- Aπό το Homeland στο Slow Horses: Oι οκτώ καλύτεροι τηλεοπτικοί κατάσκοποι για γεωπολιτικό binge-watching
- Γερμανία: Θα αποφασίσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους την απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών

