«Σημειώματα» βουλευτών της ΝΔ για αποστρατείες και προαγωγές στην Πυροσβεστική
Έγγραφα από τα οποία προκύπτουν δεκάδες προαγωγές και αποστρατείες αξιωματικών της Πυροσβεστικής φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελευθεροτυπία της Τετάρτης. Πρόκειται κυρίως για σημειώματα και παραγγελίες βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
30
Έγγραφα από τα οποία προκύπτουν δεκάδες προαγωγές και αποστρατείες αξιωματικών της Πυροσβεστικής φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελευθεροτυπία της Τετάρτης. Πρόκειται κυρίως για σημειώματα και παραγγελίες βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα δημοσιεύει τρία έγγραφα με τα οποία ένας υπουργός της κυβέρνησης και δύο βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Β.Πολύδωρα, να προαχθούν δύο πύραρχοι της προτίμησής τους στις κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το πρώτο έγγραφο δεν φέρει ημερομηνία και έχει σταλεί από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Απασχόλησης, Γεράσιμου Γιακουμάτου.
Το δεύτερο έγγραφο έχει σταλεί από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, και φέρει την ένδειξη «Επείγον-Προσωπικό».
Έχει αποδέκτη το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και αφορά την υπηρεσιακή εξέλιξη του ίδιου πυράρχου.
Το αίτημα του Γ.Γιακουμάτου και της Κ.Παπακώστα ικανοποιήθηκε.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το δρόμο των μηνύσεων έχουν επιλέξει ήδη τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τους 18 που αποστρατεύτηκαν τον περασμένο Μάρτιο, καταγγέλλοντας την παράνομη αποστρατεία τους.
Οι τρεις μηνυτές απέστειλαν και επιστολές στον πρωθυπουργό, τις οποίες κοινοποιούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τις οποίες ζητούν να κριθούν με τις αρχές της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας.
Αντιδράσεις για το δημοσίευμα
Αναφερόμενος στην υπόθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπας έκανε λόγο για την αποκάλυψη ενός σκανδάλου.
«Κομματικοποίηση, εν αχρηστία οι ικανοί άνθρωποι, οι ικανοί αξιωματικοί, στο ψυγείο τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Και βεβαίως φαυλότητα. Γιατί αυτό απεκαλύφθη σήμερα από την εφημερίδα» εξήγησε.
Για «καρκίνωμα του κομματισμού που αποδεκάτισε το πλέον υποδειγματικό Σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Πυροσβεστική», μίλησε ο Αλ.Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ.
«Καλούμε την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 305, να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να συνέλθει το Συμβούλιο Επανάκρισης, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, προκειμένου να άρει τις δυσμενείς μεταβολές τις οποίες υπέστησαν άξιοι Αξιωματικοί, ούτως ώστε να επανέλθουν στις καίριες θέσεις, τις οποίες κατείχαν πριν, ή να προαχθούν σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης, για να αποκατασταθεί η αξιοκρατία στην Πυροσβεστική και, κυρίως, η αποτελεσματικότητά της» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε «ντροπή» για την κυβέρνηση της ΝΔ τις κομματικές παρεμβάσεις, όπως είπε, που παρατηρούνται στη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να απολογηθεί για όσα έχει κάνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΦ ΠΑΟΚ: «Ακυρώνονται όλες οι εκδρομές για τη Λυών σε ένδειξη σεβασμού στα αδέρφια μας»
- Η Gen Z ετοιμάζεται να κατακλύσει τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δει την ταινία «The Moment» της Charli xcx
- Καντζούρης για Τζόσεφ: «Παίκτης ομάδας, με βαθιά γνώση του μπάσκετ»
- Θέλουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ λέει η Δανία αλλά δεν παραχωρούμε την Γροιλανδία
- ΗΠΑ: «Πολυήμερη αεροπορική άσκηση» στη Μέση Ανατολή την ώρα που κορυφώνονται οι εντάσεις με το Ιράν
- ΠΑΟΚ: Τι είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Τιμισοάρα για την κατάσταση των τραυματιών

