Τελικά η πολυλογία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των γυναικών
Ουάσιγκτον: Τελικά οι άνδρες μιλάνε όσο και οι γυναίκες, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science.
Ουάσιγκτον: Τελικά οι άνδρες μιλάνε όσο και οι γυναίκες, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science.
Ο Δρ Ματίας Μεχλ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα θέλησαν να μελετήσουν την αντίληψη ότι κατά κάποιο τρόπο οι γυναίκες είναι βιολογικά προγραμματισμένες να μιλούν περισσότερο.
Οι ερευνητές είχαν και οι ίδιοι ακούσει ότι οι γυναίκες μιλάνε περισσότερο ανά ημέρα από τους άνδρες και έχουν φυσικά πιο διευρυμένο λεξιλόγιο. Έλεγξαν κατά πόσο ευσταθεί αυτό συγκροτώντας μια ομάδα 396 Αμερικανών και Μεξικανών φοιτητών που φόρεσαν ένα ειδικό ψηφιακό μαγνητοφωνάκι για δύο έως δέκα ημέρες.
Το κασετοφωνάκι κατέγραφε περιόδους 30 δευτερολέπτων κάθε 12 ή περισσότερα λεπτά της ώρας, δίνοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα για το πόσο μιλούσαν οι συμμετέχοντες.
Μια ομάδα αντιγραφέων κατέγραφε κάθε λέξη και στη συνέχεια εξήγαγε συμπέρασμα για τον καθημερινό τρόπο ομιλίας του καθενός. Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν κατά μέσο όρο 16.215 λέξεις και οι άνδρες 15.669 λέξεις κατά τη διάρκεια μια δεδομένης χρονικής περιόδου 17 ωρών ομιλίας.
Η ποικιλομορφία μεταξύ των διαφόρων ανδρών του δείγματος και των γυναικών ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων ως ομάδα.
Για να απεικονιστεί καλύτερα η διαφορά, μεταξύ τριών πιο ομιλητικών ανδρών στην μελέτη χρησιμοποιούνταν 47.000 λέξεις. Ο λιγότερο ομιλητικός άνδρας χρησιμοποιούσε λίγο περισσότερες από 500 λέξεις.
Επειδή όλοι οι συμμετέχοντες ήταν φοιτητές ενδεχομένως να υπάρχουν κοινωνικοί ή πολιτισμικοί παράγοντες που συντέλεσαν στο αποτέλεσμα. Αλλά και πάλι η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει υποκείμενη βιολογική διαφορά που να επηρεάζει την ομιλητικότητα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπήρχαν διαφορές ως προς τη θεματολογία μεταξύ των δύο φύλων. Οι άνδρες μιλούσαν περισσότερο για την τεχνολογία, το επάγγελμα τους και τα χρήματα. Επίσης χρησιμοποιούσαν περισσότερο αριθμούς. Οι γυναίκες μιλούσαν περισσότερο για μόδα και τις σχέσεις τους.
Αλλά και πάλι οι διαφορές μεταξύ δύο ανδρών ή δύο γυναικών ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις συνολικές φυλετικές διαφορές. Και τελικά και τα δύο φύλα μπορούν να φλυαρούν ανεξέλεγκτα. Μερικές φορές μια συζήτηση γίνεται χωρίς να υπάρχει θέμα, απλά μιλάμε για να μιλάμε.
health.in.gr
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442