Μεθυσμένη πολιτεία η ισπανική πρωτεύουσα για τον 30ό τίτλο της Ρεάλ
Τουλάχιστον 600 χιλιάδες φίλαθλοι της Ρεάλ συγκεντρώθηκαν στο Πλατεία της Κυβέλης για να πανηγυρίσουν τον 30ό τίτλο της Ρεάλ. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, αλλά δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συλλήψεις.
30
Τουλάχιστον 600 χιλιάδες φίλαθλοι της Ρεάλ συγκεντρώθηκαν στο Πλατεία της Κυβέλης για να πανηγυρίσουν τον 30ό τίτλο της Ρεάλ. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, αλλά δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συλλήψεις.
Στο σημείο έφτασε και ένα ανοικτό πούλμαν, στα χρώματα της ομάδας, που μετέφερε τους μεγάλους πρωταγωνιστές.
Ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ ήταν φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «πρωταθλητές» και είχαν αποτυπωμένο τον αριθμό 30, όσα και τα πρωταθλήματα των «μερένγκες».
Με καπνογόνα και τραγούδια υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι τους πρωταθλητές. Οι παίκτες πανηγύριζαν και ευχαριστούσαν τον κόσμο, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Ραούλ, με τη βοήθεια ενός γερανού έφτασε στο ύψος του αγάλματος της Θεάς Κυβέλης και πέρασε στο λαιμό της το κασκόλ της Ρεάλ με μια ισπανική σημαία.
Τις πανηγυρικές αυτές στιγμές για την «βασίλισσα» που επέστρεψε στο θρόνο της μετά από τέσσερα χρόνια, χάλασαν οι εικόνες οπαδών που ήλθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς.
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, με χρήση δακρυγόνων και πλαστικές σφαίρες, ενώ έγιναν και συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες 22 άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ αναφέρθηκαν τουλάχιστον 108 μικροτραυματισμοί.
Ο τεχνικός της «βασίλισσας», Φάμπιο Καπέλο, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του: «Είμαι πανευτυχής. Θέλω να συνεχίσω στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και η απόφαση αυτή δεν είναι στο χέρι μου. Θα πρέπει να μιλήσω πρώτα με τη διοίκηση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρεάλ, Ραμόν Καλντερόν, τόνισε:
«Η μεγάλη Ρεάλ επέστρεψε! Καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με νέα ηγεσία, νέο προπονητή και νέο αθλητικό διευθυντή. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο, αλλά φέτος ξόδεψα όλη μου την τύχη. Τα συγχαρητήρια αξίζουν όμως στους παίκτες, γιατί η τύχη δεν έχει καμία σημασία αν δεν την κυνηγήσεις εσύ ο ίδιος.»
Για το θέμα του Φάμπιο Καπέλο, μίλησε ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, τεχνικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, αλλά δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Ο Καπέλο έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Τώρα πρέπει να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου και σύντομα θα συναντηθούμε για να αποφασίσουμε. Αυτή η ομάδα πέρασε πολλά μέσα σε αυτή τη χρονιά, αλλά τώρα είναι η στιγμή της χαράς.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Ισπανίας και του Ντε λα Φουέντε!
- Οι «χειροπέδες» του Ντε Λα Φουέντε
- Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]
- «Τρελάθηκε» ο Παρέδες στο τέλος: Έπιασε από τον λαιμό τον Γκαρσία και έριξε αγκωνιά στον Γκάβι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442