27

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος λόγω γαστρεντερικών διαταραχών κατά την τελευταία εβδομάδα, ματαίωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και εισήχθη το Σάββατο στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο κ. Χριστόδουλος είχε το μεσημέρι του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ότι δεν θα μεταβεί τελικά στο Κάιρο, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας.

Ο κ. Χριστόδουλος επρόκειτο να συμμετάσχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Αγιο Νικόλαο Καΐρου, την Κυριακή, με αφορμή την ανακαίνιση του ιστορικού ναού και της παρακείμενης Πατριαρχικής Επιτροπείας, με την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία της προέδρου της Βουλής Αννας Ψαρούδα Μπενάκη που βρίσκεται από την Παρασκευή στο Κάιρο.

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ