Το Μπρεντ συνεχίζει να κυμαίνεται πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι
Πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι συνεχίζει να κινείται το Μπρεντ, ενώ κυκλώνας οδήγησε στο κλείσιμο εγκαταστάσεων στο Ομάν. Καθυσυχαστικές οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δηλώνουν οτι η δυναμικότητα της παραγωγής τους μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες.
93
Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ συνεχίζει να κινείται την Τρίτη πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ ισχυρός κυκλώνας που πλήττει τις ακτές του Ομάν, οδήγησε στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων εξαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου του σουλτανάτου.
Η καταιγίδα -η χειρότερη που χτυπά το Ομάν τα τελευταία 30 χρόνια- ξεκίνησε να κτυπά τις ανατολικές ακτές από νωρίς το πρωί και ανάγκασε χιλιάδες πολίτες να εκκενώσουν το νησί Μασιράχ στην Αραβική Θάλασσα.
Η ημερήσια εξαγωγή περίπου 650.000 βαρελιών αργού πετρελαίου διακόπηκε, σύμφωνα με ναυτιλιακό πράκτορα, αλλά οι προμήθειες από τη γειτονική Σαουδική Αραβία αναμένεται να αποφύγουν παρόμοια προβλήματα.
Τη Δευτέρα, η τιμή του πετρελαίου είχε παρουσιάσει αύξηση 1,33 δολαρίων μετά την είδηση ότι ο κυκλώνας κατευθύνεται προς την ενεργειακά πλούσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Την Τρίτη το απόγευμα (17:20 ώρα Ελλάδος) η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού είχε διαμορφωθεί στα 65,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ, συμβολαίου Ιουνίου, βρισκόταν στα 70,24 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατηγορούμενος για «σοβαρή διαφθορά» λόγω των δεσμών του με τον Έπσταϊν
- Dailypost: «Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού το 2012»
- Μιλένα Αποστολάκη: Στοχευμένη επιδίωξη της ΝΔ η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
- Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε διώροφη κατοικία στο Νέο Σούλι
- «Λάθος» η αποδέσμευση κονδυλίων 10 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία, λέει η γενική εισαγγελέας της ΕΕ
- Ορίστηκε δικάσιμος για τη δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατά του BBC
