Στόχο για έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις το 2007 θέτει η κυβέρνηση
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, η οποία θα αποφασίσει τη νέα μετοχοποίηση του OΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
27
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, η οποία θα αποφασίσει τη νέα μετοχοποίηση του OΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στόχος της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων είναι εντός του 2007 να αντληθούν τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ για να διατεθούν στη μείωση του δημόσιου χρέους.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, το υπουργείο Oικονομίας έχει θέσει την παρακάτω ατζέντα:
Την πώληση νέου πακέτου μετοχών του OΤΕ σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.
Την αξιοποίηση εγκαταστάσεων και επιχειρηματικών μονάδων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Μαρίνα Φαλήρου, Καζίνο Κέρκυρας, Γκολφ Αφάντου Ρόδου, Αλυκές Αναβύσσου, Ξενία κ.ά.). Για πολλές από τις μονάδες αυτές η διαδικασία αξιοποίησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
Την έναρξη των διαδικασιών για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Αερίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τη διερεύνηση της δυνατότητας περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», καθώς και διερεύνηση της προσφορότερης μεθόδου αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εισηγμένες και μη επιχειρήσεις.
Τέλος, στις κυβερνητικές προτεραιότητες εξακολουθεί να υπάρχει και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με τις δυνατότητες που θα παρέχει ο νέος νόμος (sale and lease back).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Dailypost: «Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού το 2012»
- Μιλένα Αποστολάκη: Στοχευμένη επιδίωξη της ΝΔ η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
- Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε διώροφη κατοικία στο Νέο Σούλι
- «Λάθος» η αποδέσμευση κονδυλίων 10 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία, λέει η γενική εισαγγελέας της ΕΕ
- Ορίστηκε δικάσιμος για τη δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατά του BBC
- Ζαχαριάδης: Αδιανόητο να δίνει συνέντευξη ο διοικητής της ΤτΕ στον μηχανισμό τρολ της ΝΔ, την «Ομάδα Αλήθειας»
