Αντιμετώπιση του κερατόκωνου με πολυμερισμό του κολλαγόνου του κερατοειδή
Αλεξανδρούπολη: Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της θεραπείας πολυμερισμού του κολλαγόνου του κερατοειδή (Cross-linking), για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, της εκτασίας και άλλων παθήσεων που αφορούν τον κερατοειδή του οφθαλμού.
Αλεξανδρούπολη: Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της θεραπείας πολυμερισμού του κολλαγόνου του κερατοειδή (Cross-linking), για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, της εκτασίας και άλλων παθήσεων που αφορούν τον κερατοειδή του οφθαλμού.
Η θεραπεία γίνεται με μια πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), αφού πρώτα ενσταλλαχθούν στο μάτι σταγόνες ριβοφλαβίνης. Η όλη διαδικασία έχει διάρκειαμίαώρα για τον κάθε οφθαλμό. Γίνεται εύκολα, χωρίς πόνο και χωρίς να χρειάζεται η παραμονή του ασθενούς στο ΕΛ. Κ. Ε. Θ. Ο. Π.
Το στρώμα του κερατοειδή αποτελείται από ίνες κολλαγόνου που στην περίπτωση του κερατόκωνου δεν συνδέονται μεταξύ τους σταθερά. Με το cross-linking επέρχεται σταθεροποίηση των ινών του κολλαγόνου και μερικές φορές μείωση του Κερατόκωνου και βελτίωση της όρασης.
Μετά την θεραπεία, βελτιώνεται η οπτική οξύτητα του ασθενούς. Επιπρόσθετα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ακολουθήσει εφαρμογή διαθλαστικής χειρουργικής (Excimer laser), με τη μέθοδο topo-guided, τεχνική που εφαρμόζεται στο ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π. για μεγάλη ελάττωση των βαθμών (μυωπίας ή αστιγματισμού) στα γυαλιά ή ακόμη και για πλήρη απεξάρτηση απ’ αυτά.
Με τη μέθοδο αυτή, μπορούμε να αποφύγουμε την εξελικτική διαδικασία αυτών των παθολογικών καταστάσεων που εάν αφεθούν χωρίς αντιμετώπιση, ενδέχεται να οδηγήσουν στην ανάγκη για μεταμόσχευση του κερατοειδή.
Το ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π. βρίσκεται στη Πανεπιστημιούπολη στο 1ο κτίριο της Ιατρικής του Δ.Π.Θ. στην περιοχή Δραγάνα Αλεξανδρούπολης σε απόσταση 200 περίπου μέτρων μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
health.in.gr
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»