Υπερτετραπλασιάστηκαν τα κέρδη της Coca-Cola 3Ε στο πρώτο τρίμηνο
Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε την Πέμπτη υπερτετραπλασιασμό των καθαρών κερδών για το πρώτο τρίμηνο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών και το χαμηλότερο κόστος της αναδιάρθρωσης.
27
Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε την Πέμπτη υπερτετραπλασιασμό των καθαρών κερδών για το πρώτο τρίμηνο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών και το χαμηλότερο κόστος της αναδιάρθρωσης.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως εμφιαλωτής των προϊόντων της Coca-Cola είπε ότι τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 25,4 εκατ. ευρώ από 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονταν στα 21,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 11 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η CCHBC, που ανήκει κατά 24% στην Coca-Cola, είπε ότι ο όγκος πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 18% στα 402 εκατ. κιβώτια, καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη ενίσχυσαν τη ζήτηση.
«Η συνεχής μας προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών δραστηριοτήτων μας και η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας για τα τελικά σημεία πώλησης, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, είχαν θετική επίδραση στον όγκο των πωλήσεων σε όλες τις αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε» είπε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δώρος Κωνσταντίνου.
Η μετοχή διαπραγματεύεται πάνω από 18 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2007, σε σύγκριση με πολλαπλασιαστή κερδών 18 για την Coca Cola Enterprises, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως εμφιαλωτή της Coca-Cola και περίπου 20 για την αυστραλιανή Coca-Cola Amatil.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
- Παναθηναϊκός: Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο Κορωπί μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής


