93

Την απόλυτη κατοχύρωση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων ζήτησε ο Φίλιπ Τζένινγκς, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων (UΝΙ) που, μαζί με τους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ο κ. Τζένινγκς, όπως και οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, που αργότερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ζήτησαν αξιόπιστη και διαφανή διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των εργαζομένων.

Τόνισαν επίσης ότι, ειδικότερα, κατά τη συνάντηση έθεσαν προς την πλευρά της κυβέρνησης, ύστερα και από πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, το αίτημα του διαλόγου από μηδενική βάση μεταξύ κυβέρνησης, ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για συνολική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ζητήματος των τραπεζοϋπαλλήλων, με τρόπο που θα σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση του κ. Αλογοσκούφη, ώστε να κατοχυρωθεί ο σεβασμός του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα θέματα και σε όλα τα επίπεδα στο χώρο των τραπεζών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ