Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων στη Λάρισα διαπίστωσε ο ΟΓΑ
Αθήνα: Παράνομες και κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών διαπίστωσαν στο νομό Λάρισας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Αθήνα: Παράνομες και κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών διαπίστωσαν στο νομό Λάρισας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Η διοίκηση του Οργανισμού, μόλις ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, θα προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες, το σχετικό πόρισμα θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΓΑ, η παράνομη συνταγογράφηση εντοπίστηκε «τόσο σε συνταγολόγια που ‘χάθηκαν’ όσο και σε φύλλα συνταγολογίων που έχουν αφαιρεθεί, εν αγνοία των ασφαλισμένων» με την εμπλοκή συγκεκριμένων φαρμακείων της Λάρισας.
Από την έρευνα του ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση έχει να κάνει με συνταγογράφηση φαρμάκων για παθήσεις, από τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν πάσχουν· τα φάρμακα δεν παραδίδονται στους ασφαλισμένους, ενώ χρησιμοποιούνται συνταγολόγια ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επειδή η εκτίμηση των αρμοδίων ελεγκτών των υπηρεσιών του ΟΓΑ είναι ότι ο Οργανισμός επιβαρύνθηκε με σοβαρές δαπάνες για φάρμακα, τα οποία παρανόμως διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, ο διοικητής του Οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, έδωσε εντολή:
α) κλιμάκιο των ελεγκτών να ενημερώσει το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για ενδεχόμενη εμπλοκή ιατρών του ΕΣΥ και β) να ολοκληρωθεί η ερευνητική διαδικασία και στη συνέχεια η επεξεργασία των στοιχείων της συγκεκριμένης έρευνας, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές διαπιστωθούν, το πόρισμα των ελεγκτών, όταν ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
health.in.gr
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα
- Λειψοί: Ανάμεσα στους 5 πιο αναζωογονητικούς προορισμούς του κόσμου για μείωση του στρες
- «Ολυμπιακός και Μόρις συμφώνησαν ως το τέλος της σεζόν»
- Η Kaspersky προειδοποιεί για έκρηξη κυβερνοεπιθέσεων κατά επιχειρήσεων στην Ελλάδα
- Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 40χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του έπειτα από σοβαρό τραυματισμό σε φαράγγι
- Δεν πάει στο Όσλο για το Νόμπελ η Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο – Θα παραλάβει το βραβείο η κόρη της


