Ανησυχία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της Π.Τράπεζας από το «σκάνδαλο Ριζά»
Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τα προγράμματα χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας το σκάνδαλο γύρω από τον Πολ Γούλφοβιτς, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν παραιτείται.
27
Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τα προγράμματα χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας το σκάνδαλο γύρω από τον Πολ Γούλφοβιτς, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν παραιτείται.
«Ανησυχούμε μήπως η Παγκόσμια Τράπεζα αντιμετωπίσει δυσκολίες για να προσελκύσει νέες χρηματοδοτήσεις. Ένας θεσμός όπως αυτή επιβιώνει χάρις στο ηθικό κύρος και την αξιοπιστία της» τόνισε, την Κυριακή, η Γερμανίδα υπουργός.
Οι δηλώσεις της αναφέρονταν στο πέμπτο κύκλο της ανανέωσης των κονδυλίων για το ταμείο της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA), οργάνου της Τράπεζας που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στα φτωχότερα κράτη του πλανήτη.
Οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού σημειώνονται σε μια στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι δημόσιες προτροπές να παραιτηθεί από την προεδρία ο Γούλφοβιτς μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την εύνοια του προς την φιλενάδα του και υφισταμένη του Σαχά Ριζά την οποία προήγαγε και της εξασφάλισε ετήσιο μισθό 200.000 δολαρίων περίπου.
Πάντως, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Πολ Γούλφοβιτς δήλωσε πως προτίθεται να παραμείνει επικεφαλής του διεθνούς θεσμού παρά τις κατηγορίες για νεποτισμό που δέχεται μετά τις αποκαλύψεις για την προαγωγή της συντρόφου του, επίσης εργαζόμενης στην τράπεζα.
«Είναι σημαντικό έργο και προτίθεμαι να το συνεχίσω» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνόδου της Επιτροπής Ανάπτυξης της τράπεζας, η οποία στην τελική ανακοίνωση της εξαμηνιαίας συνόδου εξέφρασε ανησυχία για τους χειρισμούς του Πολ Γούλφοβιτς.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τράπεζα μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά την αποστολή της και να διατηρήσει την αξιοπιστία και τη φήμη της, καθώς και το ενδιαφέρον του προσωπικού της» υπογράμμισε η επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Ασχολούμαι με UFO για τριάντα χρόνια, να που κατέληξα»
- ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: Αποκρουστική ανάρτηση την ώρα που οι εργαζόμενοι θρηνούν για τον άδικο χαμό των 5 εργατριών
- Κακοκαιρία: Νέος κύκλος καταιγίδων από το απόγευμα – Μην σας ξεγελά ο ήλιος προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
- Ολυμπιακός: «Κοκκινίζει» η Τρίπολη – Μόλις 650 εισιτήρια έμειναν για το ματς με τον Αστέρα
- Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ έχει συνηθίσει να υποδύεται σκοτεινούς χαρακτήρες – Οι καλόκαρδοι τον αγχώνουν
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για επίθεση σε βάρος αστυνομικών

