Enel και Acciona προσφέρουν 43,7 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Endesa
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Enel και η ισπανική κατασκευαστική Acciona κατέθεσαν, την Τετάρτη, πρόταση εξαγοράς της ισπανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Endesa έναντι 43,7 δισ. ευρώ ή 41,30 ευρώ ανά μετοχή.
27
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Enel και η ισπανική κατασκευαστική Acciona κατέθεσαν, την Τετάρτη, πρόταση εξαγοράς της ισπανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Endesa έναντι 43,7 δισ. ευρώ ή 41,30 ευρώ ανά μετοχή.
Οι δύο εταιρείες ελέγχουν ήδη το 46% της Endesa και μετά την απόσυρση της πρότασης της γερμανικής E.ON φαντάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.
Η τελευταία προσφορά της Ε.ΟΝ ήταν τα 40 ευρώ/μετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν 18 μήνες περίπου, όταν ξεκίνησε η μάχη για τον έλεγχο της Endesa, η Gas Νatural είχε προσφέρει 21,3 ευρώ/μετοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βοιωτία θέλει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
- Γαλλία: Δύο βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε καταψύκτη – Συνελήφθη η μητέρα τους
- Βουλή: Κρεσέντο Λαζαρίδη κατά ΠΑΣΟΚ – Θυμήθηκε τον Τσοχατζόπουλο για να αποφύγει τις νέες αποκαλύψεις
- Οι επιλογές του Χίφι για το καλοκαίρι – Τα δεδομένα με το συμβόλαιο του στην Παρί (vids)
- Τα νέα φάρμακα αδυνατίσματος φέρνουν αποτελέσματα αλλά και αναπάντητα ερωτήματα
- Βίντεο ντοκουμέντα από την σπείρα που «άνοιγε» σπίτια και οχήματα και έκλεβε με την μέθοδο της απασχόλησης
