27

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Μ.Τρίτη, καθώς η προοπτική επίτευξης διπλωματικής λύσης στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας καθησυχάζει τους επενδυτές.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου υποχώρησε έως 1,21 δολάρια ή 1,8% στα 64,73 δολάρια το βαρέλι, μετά τις απώλειες 7 σεντς που σημείωσε την Μ.Δευτέρα.

Από τις 23 Μαρτίου, όταν συνελήφθησαν οι Βρετανοί ναύτες, το αργό έχει ανατιμηθεί κατά 5% περίπου.

Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ έχασε έως 88 σεντς ή 1,3% στα 68,65 δολάρια, μετά από τις χθεσινές απώλειες 64 σεντς, αφού νωρίτερα σημείωσε υψηλό επταμήνου στα 69,58 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε μετά τα σχόλια του Αλί Λαριτζανίi, γραμματέα του Ανωτέρου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να δώσει τέλος στη διαμάχη σχετικά με τους 15 Βρετανούς ναυτικούς που κρατούνται στο Ιράν μέσω της διπλωματικής οδού και χωρίς να γίνει δίκη.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει ειρηνική επίλυση» είπε στο Reuters ο Τόνι Νιούμαν της Mitsubish Corp.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ