27

Στον εισαγγελέα παρέπεμψε τη μητρική Shell και τρεις θυγατρικές της που διαχειρίζονται πρατήρια, το υπουργείο Ανάπτυξης, για επιβολή προστίμου και ποινικών κυρώσεων, διότι δεν ανέγραφαν στην πινακίδα της βενζίνης V-POWER τον αριθμό των οκτανίων, όπως έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 13/2004.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, το αποτέλεσμα της μη αναγραφής του αριθμού των οκτανίων είναι να παραπλανάται ο καταναλωτής, διότι δημιουργείται εσφαλμένα η εντύπωση ότι πρόκειται για βενζίνη περισσοτέρων οκτανίων σε σχέση με την απλή αμόλυβδη (95 οκτάνια), ενώ έχουν τα ίδια οκτάνια, και να προωθείται με αυτόν τον τρόπο η πώληση του συγκεκριμένου τύπου βενζίνης σε υψηλότερη τιμή σε σχέση με την τιμή της απλής αμόλυβδης.

Συνεπώς η αναγραφή του αριθμού των οκτανίων στην πινακίδα συμβάλει καθοριστικά στη σωστή ενημέρωση και επιλογή του πολίτη.

Η παραπομπή της μητρικής γίνεται γιατί υποχρεώνει, είτε μέσω της θυγατρικών της, είτε απευθείας τους ιδιοκτήτες πρατηρίων, να έχουν αυτή την αναγραφή στις πινακίδες τους, κατά παράβαση της αγορανομικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το ΥΠΑΝ.

Η παραπομπή των τριών θυγατρικών εταιρειών της SHELL A.E. «Ο ΕΡΜΗΣ», «ΣΕΛΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε» και «ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ.» γίνεται, γιατί σε 11 πρατήρια τους που ελέγχθηκαν, δεν ανέγραφαν στην πινακίδα της βενζίνης V-POWER τον αριθμό των οκτανίων.

Εκπληκτη δηλώνει η Shell

Εκπληκτη δήλωσε η εταιρία Shell σχετικά με την παραπομπή της από το υπουργείο Ανάπτυξης στον Εισαγγελέα, για την επιβολή προστίμου και ποινικών κυρώσεων, επειδή τα πρατήριά της δεν ανέγραφαν στην πινακίδα της βενζίνης V-Power τον αριθμό των οκτανίων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι οι πινακίδες στα πρατήριά της είναι σύννομες με τις αγορανομικές διατάξεις, παρόλα αυτά θα προχωρήσει σε άμεση τοποθέτηση συμπληρωματικής σήμανσης. Η εταιρία επισημαίνει ότι η V-Power είναι ενισχυμένη αμόλυβδη που ανήκει στη κατηγορία των 95 οκτανίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ