30

Την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν την Παρασκευή οι πανεπιστημιακοί. Οι τάσεις στο εσωτερικό της ΠΟΣΔΕΠ είναι δύο: συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα -την τελευταία πριν τις διακοπές του Πάσχα- ή νέες μορφές κινητοποιήσεων με επιστροφή στα αμφιθέατρα.

Το συντονιστικό των φοιτητών καλεί τους φοιτητές να συνεχίσουν τις καταλήψεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου, ενώ νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή άρχισε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων η δίκη των 49 συλληφθέντων στα επεισόδια του συλλαλητηρίου της 8ης Μαρτίου, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμορία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε σε ενστάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Οι συνήγοροι υπέβαλαν ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, καθώς πολλοί εκ των «49» στερήθηκαν την παρουσία δικηγόρου στο στάδιο της προανάκρισης, καθώς και ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις, αλλά να μην γίνουν δεκτές οι προανακριτικές απολογίες που ελήφθησαν χωρίς την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Η δίκη, που είχε αναβληθεί δύο φορές, λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ