Το 25% της Hochtief έναντι 1,26 δισ. ευρώ εξαγοράζει η ισπανική ACS
Στην εξαγορά του 25,08% της Hochtief AG, έναντι 1,26 δισ. ευρώ, προχώρησε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, Actividades de Construccion & Servicios, αποκτώντας το μερίδιο του μεγαλομετόχου Αούγκουστ φον Φινκ.
27
Στην εξαγορά του 25,08% της Hochtief AG, έναντι 1,26 δισ. ευρώ, προχώρησε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, Actividades de Construccion & Servicios, αποκτώντας το μερίδιο του μεγαλομετόχου της γερμανικής εταιρείας Αούγκουστ φον Φινκ.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ACS αγόρασε στην τιμή των 72 ευρώ ανά, ποσό το οποίο είναι 35% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος στις 20 Δεκεμβρίου 2006, όταν ο μεγαλόμετος εξέφρασε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να πουλήσει.
Τα κέρδη της Hochtief ενδέχεται να αυξηθούν καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία ανακάμπτει από τη συρρίκνωση της τελευταίας δεκαετίας. Η εταιρεία είναι επίσης ελκυστική για τις μονάδες που διατηρεί στο εξωτερικό, όπως την Leighton Holdings στην Αυστραλία και την Turner Corp. στη Νέα Υόρκη.
Οι μετοχές της Hochtief ενισχύθηκαν κατά 1,06 ευρώ στα 71,51 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 4,98 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της ACS σημείωσαν ελαφρά άνοδο στα 44,03 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται σε 15,5 δισ. ευρώ.
Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της Hochtief σημειώνουν κέρδη 46% (μόνο χθες Τρίτη ενισχύθηκαν κατά 4,3%), καθώς η αγορά προεξφλούσε προσφορά από την ACS.
«Δεν είναι έκπληξη ότι μία ισπανική εταιρεία αγοράζει [το μερίδιο], αλλά είναι μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι πρόκειται για την ACS, η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για την κοινή ωφέλεια» σχολίασε αναλυτής της Equinet στη Φρανκφούρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του πρώτου ελληνικού ημιτελικού
- Παραγουάη: Υπεγράφη η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Eυρωπαϊκής Ένωσης-Mercosur
- Ελλάδα – Τουρκία 20-8: Η Εθνική συνέτριψε τους Τούρκους και πάει αήττητη στο ντέρμπι με τους Ιταλούς!
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
- Χρυσός: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες τον…μαζεύουν
- Βασίλισσα, μητέρα, σύμβολο – Η άλλη Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται σε 200 ανέκδοτα κλικ του Άλφρεντ Άιζενστατ

