Κυβερνητική κάλυψη σε ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τα πρόσφατα επεισόδια
Κάλυψη στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους χειρισμούς σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. Την ίδια ώρα, επανήλθαν στην κόντρα τους με αιχμηρές δηλώσεις οι Αλ.Αλαβάνος και Β.Πολύδωρας.
53
Κάλυψη στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους χειρισμούς σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. Την ίδια ώρα, επανήλθαν στην κόντρα τους με αιχμηρές δηλώσεις οι Αλ.Αλαβάνος και Β.Πολύδωρας.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «γίνεται προσπάθεια από την αστυνομία να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ερωτηθείς για δηλώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών περί μη εφαρμογής του νόμου-πλαισίου, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι «στις Δημοκρατίες οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί». Ακόμη, σημείωσε πως «το φοιτητικό Κίνημα έχει προσφέρει στη δημοκρατία και κανείς δεν δικαιούται, για να παίξει τα δικά του παιχνίδια, να το εκμεταλλεύεται προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».
Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι απαιτείται η συναίνεση της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπισθεί το θέμα των «κουκουλοφόρων-φοιτητών» και παρατήρησε ότι για το θέμα των κινητοποιήσεων που γίνονται με αφορμή τον νόμο – πλαίσιο, από ανθρώπους, που έχουν επιλέξει τη βία και προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους, αν έχουν απόψεις, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί.
Αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου να επισκεφθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συλληφθέντες στα τελευταία επεισοδια, ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει μια «πολιτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει αρχηγός κόμματος», ενώ σε συναφείς ερωτήσεις παρατήρησε ότι ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής ως προς τις επισκέψεις σε συλληφθέντες.
Απαντώντας, ο ΣΥΝ τονίζει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, συνεχίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ στη ΓΑΔΑ.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε -όπως γίνεται σαφές και από τις δηλώσεις του εκείνη τη νύχτα στους δημοσιογράφους- όχι τη συνάντηση του ίδιου με τους συλληφθέντες, αλλά την άσκηση του στοιχειώδους δικαιώματος των κρατουμένων να έχουν επαφή με γιατρό -όσοι ήταν τραυματίες- και με δικηγόρο, όπως δικαιούνταν. Δικαίωμα που καταπατήθηκε με προκλητικό τρόπο.Ας γνωρίζει, επιτέλους, η κυβέρνηση ότι εκεί που παραβιάζονται δικαιώματα και ελευθερίες των νέων, εκεί θα βρίσκεται πάντα και ο ΣΥΝ«.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος ζήτησε να μην προωθηθεί για ψηφοφορία στο σύνολό του ο νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία, ώστε να ξανασυζητηθεί με νέους όρους.
Μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε πως μετέφερε στον κ. Παπούλια τη βαθιά ανησυχία του κόμματός του για την αντιμετώπιση της νέας γενιάς από την κυβέρνηση, όχι μόνον όσον αφορά τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αλλά και για τα κρούσματα βίας, προσθέτοντας ότι παραβιάζονται βασικά δικονομικά δικαιώματα σε νέους και νέες.
«Εμείς καταδικάζουμε τη βία, από όπου και αν προέρχεται και είμαστε αντίθετοι με τη στρατηγική της έντασης που καλλιεργεί η κυβέρνηση» υπογράμισε ο κ. Αλαβάνος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του για υποκίνηση των διαδηλώσεων, δήλωσε ότι όποιος μιλά για υποκίνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα, γιατί οι φοιτητές υπερασπίζονται αξίες. Σε ότι αφορά τους κουκουλοφόρους τόνισε ότι η κυβέρνηση τους έχει μετατρέψει σε μείζον πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, επανερχόμενος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας κάνει λόγο για αντάρτικο πόλεων και καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν τη δράση των κουκουλοφόρων. Μιλώντας στην Απογευματινή της Δευτέρας, ο κ. Πολύδωρας αφήνει αιχμές για κάποιους, οι οποίοι κλείνουν το μάτι στις ομάδες αυτές. «Ας το σκεφτούν πολύ καλά αυτό» λέει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μιλώντας σε σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι σε όλες τις ενέργειες της αστυνομίας πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και υπομονή και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οργάνωση της άμυνας. «Εννοείται άμυνα στον κύβο! Με ψυχραιμία και απόκρουση των επιθέσεων» επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μήνυμα του Ροντινέι: «Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία, το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου»
- Οι σκύλοι που αισθάνονται το κρύο περισσότερο – Ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για να μην κρυώνουν
- Κυβερνητική γραμμή είναι πλέον ο κυνισμός – Μιλάμε όμως για ανθρώπινες ζωές!
- Μπόρις Πάστερνακ: Αγώνας κατά του σύγχρονου Λεβιάθαν
- ΔΥΠΑ: Έρχεται voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους – Τι προβλέπει
- Μπραντ Πιτ: Έρχεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του




