
Μικροεπεισόδια και το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αντεξουσιαστών κατάφερε να διεισδύσει σε πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για τη στάση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της προηγούμενης ημέρας. Τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν, χωρίς να επέμβουν.
71
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αντεξουσιαστών κατάφερε να διεισδύσει σε πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για τη στάση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της προηγούμενης ημέρας.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων προκάλεσε ένταση, καίγοντας κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων. Στις φλόγες παραδόθηκε και μία ελληνική σημαία.
Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια και, μέσω της Ομόνοιας και της οδού Σταδίου, πέρασε μπροστά από τη Βουλή, όπου οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά του νόμου-πλαισίου και υπέρ της απελευθέρωσης των 61 συλληφθέντων στα επεισόδια της Πέμπτης.
Ακολούθως, οι φοιτητές διαλύθηκαν στα Προπύλαια.
Τα επεισόδια, με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου, ξέσπασαν έξω από το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Διμοιρίες των ΜΑΤ, παρατεταγμένες στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος, παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν.
Μέχρι τις 10 το βράδυ παρέμεναν στο σημείο περίπου 30 νεαροί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβερπουλ – Φούλαμ 2-0: «Κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο οι «κόκκινοι»
- Λονδίνο: Τουλάχιστον 212 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action
- Σαν Πάουλι – Μπάγερν Μονάχου 0-5: Παράσταση για ένα ρόλο
- Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου – «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το Ιράν»
- Θεσσαλονίκη: Ως ανθρωποκτονία ερευνάται ο θάνατος άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στην Ευκαρπία
- Πακιστάν: «Βαριέμαι μέχρι θανάτου» – Οι δημοσιογράφοι περιμένουν άπρακτοι μια είδηση για τις συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ