Πρόστιμο 12,7 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη Mava Εμποροβιομηχανική
Πρόστιμο 12,7 εκατ. ευρώ στην εταιρεία αυτοκινήτων Mava Εμποροβιομηχανική επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με την Αρχή η Mava καθόριζε τις τιμές πώλησης καινουργών αυτοκινήτων για περίοδο 7 ετών περίπου, θέτοντας ιδιαίτερα επαχθείς όρους στους αντιπροσώπους της.
93
Πρόστιμο, ύψους 12.692.895 ευρώ, σε βάρος της Mava Εμποροβιομηχανική επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή, «λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και τις προφορικές και γραπτές τοποθετήσεις των ενδιαφερομένων επί των αιτιάσεων της υπηρεσίας, έκρινε ότι υπήρξε παράβαση, η οποία έγκειται στο ότι η εταιρία Mava καθόριζε, με τη συμφωνία των διανομέων της, τις τιμές πώλησης καινουργών αυτοκινήτων κατά την περίοδο μεταξύ των μηνών Ιουνίου 1996 και Δεκεμβρίου 2002, ήτοι για μία περίοδο έξι ετών και επτά μηνών».
Λόγω αυτής ακριβώς της πρακτικής, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εταιρεία έθετε ιδιαίτερα επαχθείς όρους στους αντιπροσώπους της, με αποτέλεσμα την ώθηση αυτών στην οικονομική καταστροφή, δεν αναλάμβανε το κόστος δημιουργίας των απαραίτητων κτιριακών και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, επέβαλε την υπηρεσία χρηματοδότησης μέσω συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, επέβαλε στους αντιπροσώπους τις τιμές, τους απαγόρευε να προσφέρουν εκπτώσεις και, τέλος, τους έθετε μονομερώς στόχους που αφορούσαν τις κατ ελάχιστο αριθμό πωλήσεις ανά έτος αυτοκινήτων.
Με την υπ΄ αριθμόν 332/V/2007 απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πέρα από το πρόστιμο, υποχρεώνει την εταιρεία να παραλείψει άμεσα την παράβαση των ως άνω διατάξεων, όπως ισχύουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρέξιμο τον χειμώνα; Δέκα tips για αρχάριους
- Ο Άλεκ Πίτερς έσπασε μεγάλο ρεκόρ του Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό κι έγραψε ιστορία (vids)
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
- Το τελευταίο riff των Megadeth – Μια «εξομολόγηση» του Ντέιβ Μαστέιν μετά από 40 χρόνια μέταλ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους



