Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ την Τετάρτη, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την Τετάρτη συγκάλεσε ο Κ.Καραμανλής, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στην εξουσία. Στη συνεδρίαση ωστόσο αναμένεται να κυριαρχήσει η εκλογολογία, αλλά και να δοθεί απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση του Γ.Παπανδρέου.
71
Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για τις 10 το πρωί της Τετάρτης συγκάλεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στην εξουσία.
Στη συνεδρίαση ωστόσο αναμένεται να κυριαρχήσει η συζήτηση για την εκλογολογία, που, με αφορμή την κατάσταση στην Παιδεία, επανήλθε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, αλλά και να δοθεί απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας την Κυριακή ενώπιον χιλιάδων φίλων του ΠΑΣΟΚ στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παράγκα συμφερόντων με ονοματεπώνυμο» και ζήτησε άμεσα εκλογές.
Αντίθετα, η κυβέρνηση, διά στόματος του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, διέψευσε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Από την άλλη ωστόσο, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, υποστήριξε ότι η συνεχιζόμενη «ανωμαλία» στο χώρο της Παιδείας μπορεί να αποτελέσει λόγο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών «είναι μια απόφαση, την οποία ο πρωθυπουργός θα πάρει μόνος του», ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.
Στη σχετική ανακοίνωση για την έκτακτη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου αναφέρεται: «Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2007 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση τριών χρόνων της νέας διακυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξ Πρέτι: Τρομοκράτη με το στανιό, προσπαθεί να τον βγάλει ο Τραμπ – Το βίντεο που ανάρτησε
- Έχω παιδιά: Η οικογένεια Πολίτη είναι και πάλι εδώ
- Ο Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 16ου συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί 15-17 Μαΐου
- Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε σε βιντεοκλήση στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και έγινε viral (pic)
- ‘Εγκλημα, τέχνη και Sopranos: Το MoMI τιμάει τη σειρά που εγκαινίασε τη νέα «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης
- Υπ. Παιδείας: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά
