51

Τους δράστες επίθεσης με καπνογόνα σε εβραϊκό νηπιακό σταθμό στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας αναζητά η αστυνομία. Βερολινέζος ραβίνος δηλώνει ότι το ρατσιστικό επεισόδιο φανερώνει «κλιμάκωση σε ένα νέο και επικίνδυνο επίπεδο αντι-σημιτισμού».

Αφότου έριξαν καπνογόνα στο νηπιαγωγείο -το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο- οι δράστες ζωγράφισαν στους τοίχους σβάστικες και έγραψαν συνθήματα κατά των εβραίων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κανένα ίχνος των ενόχων και απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σε όσους ενδέχεται να υπήρξαν μάρτυρες, αναφέρει το BBC.

«Το περιστατικό αυτό μου προκαλεί μεγάλη λύπη. Πρέπει να αρχίσουμε πραγματικά να σκεφτόμαστε πώς θα προστατέψουμε την ιδιοκτησία μας» δήλωσε ραβίνος της περιοχής.

Από την εισαγγελία ανακοινώθηκε πως έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για απαγγελλία κατηγοριών για εμπρησμό και υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ανοδο της τάξεως του 19% στα ρατσιστικά εγκλήματα κατέγραψε η αστυνομία της Γερμανίας το 2006. Βάσει των στοιχείων αυτών, τα ρατσιστικά εγκλήματα έφτασαν πέρυσι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι χρόνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ