ΥΠΕΞ της Κολομβίας ο επί έξι χρόνια υπουργός-όμηρος στα χέρια των ανταρτών
Το διορισμό του Φερνάντο Αράουχο στο υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε. Ο νέος υπουργός πέρασε έξι χρόνια στα χέρια των αριστερών ανταρτών FARC ως όμηρος, κατάφερε όμως να δραπετεύσει.
30
Το διορισμό του Φερνάντο Αράουχο στο υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε. Ο νέος υπουργός πέρασε έξι χρόνια στα χέρια των αριστερών ανταρτών FARC ως όμηρος, κατάφερε όμως να δραπετεύσει.
O Αράουχο είχε πιαστεί όμηρος το 2000 και κατάφερε να δραπετεύσει στις αρχές του 2007, περπατώντας για πέντε ολόκληρες ημέρες μέσα στη ζούγκλα.
Το διορισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε, αποδεχόμενος παράλληλα την παραίτηση της Μαρία Κονσουέλο Αράουχο από το υπουργείο.
Η τελευταία παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο γερουσιαστής αδελφός της εμπλέκεται σε σκάνδαλο χρηματοδότησης των λεγόμενων «ταγμάτων θανάτου», ομάδων παραστρατιωτικών που δρούσαν τη δεκαετία του 1980 κυρίως για την προστασία των πλούσιων μεγαλοκτηματιών από τους αριστερούς αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο
- Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Κλέιτον
- Eταιρικά αποτελέσματα και απασχόληση δοκιμάζουν την αντοχή της Wall Street
