91

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Καλατζή εις βάρος του 59χρονου Δημήτρη Βρακατσέλη, ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ, Γ. Βαρθολομαίου. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια και θα απολογηθεί την Τρίτη.

Ο 59χρονος υπάλληλος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών παραδόθηκε στις 05:10 την Κυριακή στην Ασφάλεια. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ο κατηγορούμενος κατέθετε μέχρι αργά το μεσημέρι για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στην κατάθεσή του αρνείται ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον διοικητή του ΙΚΑ.

Ο Δημ.Βρακατσέλης δήλωσε ότι είχε ενδείξεις πως η σύζυγός του τον απατούσε με τον προϊστάμενό της Γ.Βαρθολομαίο, τον οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε γνωρίσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο 59χρονος είπε στην κατάθεσή του ότι είχε βάλει ντεντέκτιβ να παρακολουθεί τη γυναίκα του και πήγε στο διαμέρισμα, όταν ειδοποιήθηκε πως ο Γ.Βαρθολομαίος βρισκόταν εκεί. Δήλωσε πως θόλωσε το μυαλό του όταν ο διοικητής του ΙΚΑ τον έσπρωξε και του μίλησε άσχημα. Τότε, τον χτύπησε με γροθιές και πιθανότατα με το κινητό του τηλέφωνο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 59χρονου, Βαγγέλη Αποστολόπουλο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε από τη γυναίκα του να φέρει μια πετσέτα για να βάλουν κάτω από το κεφάλι του 66χρονου, πράγμα το οποίο έκαναν.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο τον ιδιωτικό ντετέκτιβ καθώς και μια ξαδέλφη του, μητέρα μιας εκ των δικηγόρων του, ενώ μέχρι τη στιγμή της παράδοσής του κατέθεσε ότι βρισκόταν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ κοντά στο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Η κηδεία του Γ.Βαρθολομαίου θα τελεστεί στις 16:00 τη Δευτέρα από το Α νεκροταφείο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ