Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πτώση στη Γουόλ Στριτ
Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται της ανόδου, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερη σύνοδο της G-7 για πιθανές επιπτώσεις στο γεν. Πτωτικό ήταν το κλίμα στη Γουόλ Στριτ.
28
Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται της ανόδου, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερη σύνοδο της G-7 για πιθανές επιπτώσεις στο γεν.
Η DaimlerChrysler είχε άνοδο 3,2% μετά την πώληση μεριδίου στην EADS έναντι 1,5 δισ. ευρώ. Η μετοχή συμπαρέσυρε μεγάλες γερμανικές βιομηχανίες όπως η Volkswagen (+1,6%) και η BMW (+2%).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 6.382,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,48% στις 5.692,45 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,50% στις 6.911,11 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5% στις 1.542,03 μονάδες, έχοντας ενισχυθεί συνολικά κατά 0,8% σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Πτωτικό ήταν το κλίμα στη Γουόλ Στριτ και ούτε το πετρέλαιο, το οποίο πέρασε το «ψυχολογικό όριο» των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, ενισχύοντας μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, κατάφερε να σώσει την κατάσταση.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.580,83 μονάδες (-0,45%), ο Nasdaq στις 2.459,82 μονάδες (-1,16%) και ο S&P 500 στις 1.438,06 μονάδες (-0,71%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δημοσιονομική παράλυση ενόψει για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
- Single του Αγίου Βαλεντίνου; Πάρε μαθήματα από τον άνθρωπο των σπηλαίων
- «Ανίκανος ο αμερικανικός στρατός» – Τα λόμπι πιέζουν τον Τραμπ για αγορά εκατοντάδων σουπερ-αεροπλάνων
- Κίνα και ΕΕ είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», λέει ο Ουάνγκ Γι
- Το Πεντάγωνο φέρεται να χρησιμοποίησε το Claude της Anthropic στην επιδρομή κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα
- Καραϊβική: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου σκοτώνει τρεις επιβαίνοντες

