Η British Airways ματαίωσε όλες τις πτήσεις της από το Χίθροου στις 30 και 31 Ιανουαρίου
Σημαντικά προβλήματα σε όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν με την British Airways θα προκαλέσει η 48ωρη απεργία που προκήρυξαν για τις 30 και 31 Ιανουαρίου οι αεροσυνοδοί και οι ιπτάμενοι φροντιστές της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.
43
Σημαντικά προβλήματα σε όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν με την British Airways αναμένεται να προκαλέσει η 48ωρη απεργία που προκήρυξαν για τις 30 και 31 Ιανουαρίου οι αεροσυνοδοί και οι ιπτάμενοι φροντιστές της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.
Σύμφωνα με το BBC, η απεργία ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών μεταξύ της διοίκησης της BA και εκπροσώπων του συνδικάτου T&G.
Στο επίκεντρο της διαμάχης εργαζομένων-διοίκησης είναι η αύξηση του βασικού μισθού και το νέο καθεστώς όσον αφορά στις ημέρες άδειας που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος για λόγους ασθενείας.
Πριν από 18 μήνες η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει σχεδόν στο ήμισυ τις ημέρες άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Έτσι, αντί για 22 ημέρες ετησίως, ο κάθε εργαζόμενος μπορεί πλέον να λείψει λόγω ασθενείας μόνο 12 ημέρες.
«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη στάση του T&G, καθώς αρνήθηκε να δεχθεί τις προτάσεις που καταθέσαμε» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της British Airways.
Η απεργία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου, αλλά το συνδικάτο συμφώνησε να τη μεταφέρει για την επομένη, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στη συνομιλίες.
«Χαράμισαν μία κίνηση καλής θέλησης» υποστήριξε εκπρόσωπος του συνδικάτου, τονίζοντας ότι, με το να απορρίψει τις προτάσεις των εργαζομένων, η εταιρεία αγνόησε «τη φωνή της κοινής λογικής».
Ματαίωση πτήσεων
Η BA ανακοίνωσε πως ματαιώνει όλες τις πτήσεις της που ξεκινούν από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 30 και 31 Ιανουαρίου λόγω της απεργίας.
Η BA ματαίωσε επίσης όλες τις πτήσεις μικρής απόστασης και ορισμένες μεγάλης απόστασης με προορισμό το Χίθροου (δυτικό Λονδίνο) και όλες τις πτήσεις μεγάλης απόστασης με προέλευση και με προορισμό το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (νότιο Λονδίνο).
Έξι από τις εννέα καθημερινές πτήσεις μεγάλης απόστασης με προέλευση και με προορισμό το Γκάτγουικ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο «ΜΙΔΑΣ» βάζει όλα τα ακίνητα σε ένα φάκελο – Τι θα περιλαμβάνει
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Ι’)
- Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική – Νέα 48ωρη απεργία
- Συνεχώς στο τρέξιμο: Από πότε έγινε τόσο δύσκολο το διάλειμμα;
- Σάρωσε τη χώρα η κακοκαιρία: Πλημμύρες, εγκλωβισμοί, καταστροφές – Ισχυρές καταιγίδες σε 5 περιοχές πριν υποχωρήσει
- Capital Clean Energy Carriers: Οδηγώντας τις εξελίξεις στη μεταφορά LNG παγκοσμίως


