
Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παραίτηση του προέδρου του Ισραήλ
Την παραίτηση του προέδρου του Ισραήλ ζητούν υπουργοί και στελέχη κομμάτων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του. Ο ίδιος αποφάσισε να αναστείλει μονομερώς την άσκηση των καθηκόντων του, παραπέμποντας σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.
30
Την παραίτηση του προέδρου του Ισραήλ ζητούν υπουργοί και στελέχη κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του. Ο ίδιος ο Μοσέ Κατσάβ θα μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια το απόγευμα, ενώ οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Σε μία πρώτη του κίνηση, ο Κατσάβ έστειλε επιστολή στην Κνεσέτ στην οποία ανακοινώνει την πρόθεσή του να αναστείλει μονομερώς την άσκηση των καθηκόντων του.
Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισοδυναμεί με παραίτηση και μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο του 2007, δεν μπορεί να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
«Ο Κατσάβ πρέπει να παραιτηθεί. Ως κοινωνία έχουμε το καθήκον να του πούμε ότι δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρός μας και η φωτογραφία του δεν είναι δυνατόν να κοσμεί τις σχολικές αίθουσες» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρόεδρος του αριστερού κόμματος Μερέτς.
Η ίδια τόνισε ότι το κόμμα της θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών, ώστε να ζητήσει την απομάκρυνση του αρχηγού του Κράτους προτού λήξει η θητεία του, τον Ιούλιο του 2007.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του δεξιού κόμματος Λικούντ από το οποίο προέρχεται ο Κατσάβ: «Ο πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί και ελπίζω να λάβει την απόφαση αυτή εντός των επόμενων ωρών» τόνισε ο Γιδεών Σάαρ.
Την παραίτησή του ζήτησε και η Τζίπι Λίβνι, υπουργός Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της χώρας.
Ο Μοσέ Κατσάβ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης και απειλές κατά μαρτύρων.
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα σκοτεινής συνωμοσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη


