Διατλαντική επιχειρηματική αισιοδοξία για το 2007
Περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι την τελευταία δεκαετία εμφανίζονται οι εκπρόσωποι αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Αποκαλυπτική έρευνα της PriceWaterhouseCoopers στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
88
Περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι την τελευταία δεκαετία εμφανίζονται οι εκπρόσωποι αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η PWC την Τετάρτη, ημέρα έναρξης των εργασιών της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, το 92% των 1.084 επικεφαλής επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη σφυγομέτρηση, δήλωσαν «αισιόδοξοι» ή «πολύ αισιόδοξοι» για τις προοπτικές που τους ανοίγονται το 2007.
Ένα ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο από τότε που η αμερικανική εταιρία εγκαινίασε, προ δεκαετίας, την έρευνα αυτή.
Το 93% των ερωτηθέντων εξέφρασε αισιοδοξία για τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Ρωσία να προσφέρουν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, μαζί με το Μεξικό, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Ν.Κορέα και την Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερος ήταν ο βαθμός αισιοδοξίας των επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων -57% δήλωσαν «πολύ ασιόδοξοι»- και μικρότερος μεταξύ των επικεφαλής ευρωπαϊκών επιχειρήσεων -40% αντίστοιχα.
Η έρευνα ανέδειξε και τα θέματα που προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως η εξεύρεση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η απειλή από τους ρυθμιστικούς κανονισμούς, και ο χαμηλού κόστους ανταγωνισμός καθώς και η ανάγκη να προχωρήσουν σε εξαγορές.
Ανήσυχοι όμως εμφανίζονται και για τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του οποίου το σύνθημα είναι «Δέσμευση για τη βελτίωση της κατάστασης πραγμάτων στον κόσμο».
Στη Βόρειο Αμερική, το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη, καθώς, σύμφωνα με έρευνα που είχε παραγγείλει η αμερικανική κυβέρνηση, οι κλιματολογικές αλλαγές θα κοστίσουν στην παγκόσμια οικονομία 9,6 τρισ. δολάρια τον επόμενο αιώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
