
Τέταρτη σύλληψη στο Λονδίνο για το σκάνδαλο χρηματοδότησης των κομμάτων
Στενή σύμβουλος του Μπλερ συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις· εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης. Οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσο το κόμμα του Μπλερ έλαβε χρήματα από εύπορους με αντάλλαγμα τίτλους ευγένειας.
30
Μια σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού συνελήφθη στο Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας για τις παράνομες χρηματοδοτήσεων. Οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσο το κόμμα του Μπλερ έλαβε χρήματα από εύπορους με αντάλλαγμα τίτλους ευγένειας.
Την Παρασκευή η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη η σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρουθ Τέρνερ. Οδηγήθηκε στο Τμήμα για κατάθεση και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης και δίχως απαγγελία κατηγοριών.
Η ανταποκρίτρια του BBC χαρακτήρισε την Τέρνερ πρόσωπο-«κλειδί» στην όλη υπόθεση, εκτιμώντας ότι η σύλληψή της θα χτύπησε σαν καμπανάκι στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει στην Αστυνομία 90 αξιωματούχοι, καθώς και ο ίδιος ο Τόνι Μπλερ. Επίσης εξετάστηκε και ο τέως αρχηγός των Συντηρητικών Μάικλ Χάουαρντ.
Το Εργατικό Κόμμα έχει αναγνωρίσει ότι έλαβε από 12 επιχειρηματίες το ποσό των 14 εκατ. λιρών με τη μορφή δανείων.
Υπάρχουν υποψίες ότι το κόμμα θέλησε να παρακάμψει το νόμο αποδεχόμενο αυτά τα χρηματικά ποσά, τα οποία αργότερα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε δωρεές.
Η Αστυνομία ερευνά επίσης την πιθανότητα οι δωρητές ως αντάλλαγμα των συνεισφορών τους, να τοποθετήθηκαν σε θέσεις στη Βουλή των Λόρδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 85-76: Πρώτοι και καλύτεροι στην κανονική περίοδο οι «ερυθρόλευκοι»
- Καιρός: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Γαλλία: Με τη συμμετοχή 30 χωρών η τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι για την ασφάλεια του Ορμούζ – Θα συμμετέχει και ο Κ. Μητσοτάκης
- ΑΕΚ: 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρίν (vids)
- Εκεχειρία στον Λίβανο: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ
- «Ο Γιώργος Δώνης αναλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία ο Δώνης και πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο»
