91

Τα όπλα τους παραδίδουν οι μαοϊστές αντάρτες του Νεπάλ σε επόπτες των Ηνωμένων Εθνών, μετά την είσοδο εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι επόπτες ξεκίνησαν να καταγράφουν τους αντάρτες και τα όπλα τους το μεσημέρι της Τετάρτης, σε ένα στρατόπεδο στο Τσιτουάν, περίπου 160 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Η διαδικασία, που κυλά ήρεμα, ξεκίνησε μόλις δύο ημέρες μετά την είσοδο των μαοϊστών ανταρτών στο Κοινοβούλιο. Οι αντάρτες ελέγχουν περίπου το 1/4 των 330 εδρών του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά υπεγράφη ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες, σύμφωνα με την οποία οι αντάρτες οφείλουν να καταθέσουν τα όπλα τους, με αντάλλαγμα την είσοδό τους στην κυβέρνηση του Νεπάλ.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press