Με απουσία Αγραπίδη και αποχώρηση Ντινόπουλου οι ορκωμοσίες των νέων τοπικών αρχόντων
Επεισοδιακές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι ορκωμοσίες στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και στο δήμο Πειραιά. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ.Αγραπίδης δεν παρέδωσε στον Π.Φασούλα, ενώ ο Αργ.Ντινόπουλος αποχώρησε ενοχλημένος από την διαδικασία της τελετής.
53
Επεισοδιακές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι ορκωμοσίες στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και στο δήμο Πειραιά. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ.Αγραπίδης δεν παρέδωσε στον Π.Φασούλα, ενώ ο Αργ.Ντινόπουλος αποχώρησε ενοχλημένος από την διαδικασία της τελετής.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος με επιστολή του είχε παραιτηθεί πριν λίγες μέρες, δεν εμφανίστηκε στην τελετή ορκωμοσίες του Παναγιώτη Φασούλα.
«Όλοι πρέπει να βρίσκονται κοντά στην πόλη και στη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από το αν είναι δυσαρεστημένοι», ήταν το σχόλιο του Πέτρου Μαντούβαλου.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς Αργύρης Ντινόπουλος, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη νομαρχία Αθηνών Φ.Πιπιλή και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Πειραιά Σπ.Σπυρίδωνος διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους δόθηκε χρόνος για να μιλήσουν στην εκδήλωση.
Η Φ.Γεννηματά υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη διαδικασία ορκωμοσίας, καθώς συνηθίζεται μετά την απερχόμενη αρχή να ομιλούν οι νεοεκλεγμένοι. Δεδομένου ότι η θητεία την κ. Γεννηματά ανανεώθηκε κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τελικά, οι Αργ.Ντινόπουλος, Φ.Πιπιλή και Σπ.Σπυρίδωνος αποχώρησαν από την τελετή.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εξηγούν τους λόγους της αποχώρησής τους. Αναφέρουν ότι η υπερνομάρχης και οι δύο νομάρχες καθυστέρησαν 45 λεπτά να προσέλθουν στην τελετή, εν συνεχεία προβλήθηκε προεκλογικού χαρακτήρα βίντεο και μετά ακολούθησαν οι ομιλίες τους, με προγραμματικές δηλώσεις, στις οποίες δεν μπόρεσε να απαντήσει η αντιπολίτευση.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί, δε, την κ. Γεννηματά ότι κλείνοντας την ομιλία της, ισχυρίστηκε πως όσοι δεν την ψήφισαν, πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι έκαναν λάθος, καθώς και ότι προσέδωσε κομματικό χαρακτήρα στην τελετή ορκωμοσίας
Η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα. Το πρόγραμμα ήταν γνωστό, τυπωμένο, το είχαν στα χέρια τους εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα. Εμείς σεβαστήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια την απερχόμενη Αρχή. Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα μίλησε πρώτα, πριν την ορκωμοσία».
Με αφορμή την αποχώρηση των Αργ.Ντινόπουλου και Φ.Πιπιλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου δήλωσε ότι η κίνηση αυτή «αποτελεί προσβολή στον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης» και πως «αυτή η συμπεριφορά πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
Η τελετή ορκωμοσίας της υπερνομάρχη Φ.Γεννηματά, του νομάρχη Αθηνών Γ.Σγουρού και του νομάρχη Πειραιά Γ.Μίχα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.
Κατά την ομιλία της, η Φ.Γεννηματά έκανε μια ανασκόπηση της θητείας τους, ενώ περιγράφοντας τους στόχους της επόμενης περιόδου επισήμανε πως θα διεκδικήσει να επιστραφούν στους πολίτες όλες οι εκτάσεις και οι παραλίες, που διατέθηκαν για την κατασκευή ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ζητά να δημιουργηθεί Πράσινο Ταμείο και Μητροπολιτικός Φορέας Πρασίνου, όπου το συντονισμό θα έχει η υπερνομαρχία.
Επίσης ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας, αυστηροποίηση των προστίμων και τη δημιουργία δικτύου αστικών κέντρων υγείας για όλους τους πολίτες. Σημείωσε, δε, ότι θα ζητήσει να δοθεί στη νομαρχία η αρμοδιότητα ώστε να μπορεί να επεκτείνει σε όλη την Αττική το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να βοηθηθούν περισσότεροι πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Κολομβία επέβαλε περιορισμούς στις εισαγωγές drones για να μην χρησιμοποιούνται από ένοπλες ομάδες
- Οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε όποιον προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα – Μεγαλειώδης πορεία στην Αβάνα
- ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποτροπή νέου shutdown – «Έσπασε» η χρηματοδότηση σε δύο νομοσχέδια
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vid)
- Οι ΗΠΑ εκδίδουν γενική άδεια ώστε να εμπλακούν εταιρείες στον πετρελαϊκό τομέα στη Βενεζουέλα
- Μπενίτεθ: «Όποιος κληρωθεί μαζί μας θα είναι άτυχος-Μπράβο σε Ταμπόρδα και όλη την ομάδα»
