Απαλλαγή της πρώην διοίκησης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας
Την απαλλαγή του προέδρου και των μελών της πρώην διοίκησης του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών. Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά για καταστροφές αρχαίων που κατέθεσε το 2003 ο Πέτρος Τατούλης.
30
Την απαλλαγή του προέδρου και των μελών της πρώην διοίκησης του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Σπ. Μουζακίτης.
H υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, το 2003, ο Πέτρος Τατούλης ως αρμόδιος βουλευτής της ΝΔ που τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.
Ο μετέπειτα υφυπουργός Πολιτισμού αναφερόταν σε πληροφορίες που είχε για φθορές αρχαίων αντικειμένων στο στάδιο των εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου, χωρίς να καταγγέλλει πρόσωπα.
Βάσει της μήνυσης που είχε κατατεθεί στις 7 Μαρτίου 2003 από τον κ. Τατούλη και μία κάτοικο της περιοχής του Μακρυγιάννη -όπου κατασκευάζεται το νέο Μουσείο- προσωπικότητες του αρχαιολογικού κόσμου κατηγορούνταν συγκεκριμένα «για την καταστροφή αρχαίων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».
Στο στάδιο της ανάκρισης, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε στην κατάθεση του ότι από τα στοιχεία που διαθέτει προκύπτει ότι δεν έγιναν εργασίες σε χώρο με αρχαία άξια προστασίας.
Σήμερα, ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, καθώς κατά την αξιολόγηση των στοιχείων δεν προέκυψε η καταστροφή αρχαιοτήτων από ενέργειες των κατηγορουμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442