30

Με τον ΥΠΕΞ της Φινλανδίας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της φιλανδικής προεδρίας για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με το εμπορικό καθεστώς των Τουρκοκυπρίων επισημαίνοντας παράλληλα πως στις σχετικές συζητήσεις θα πρέπει να λάβει μέρος και η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην φόρμουλα που προώθησε η φινλανδική προεδρία ο Ταλάτ επανέλαβε ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει να εντάσσεται στις διαπραγματεύσεις για τη συνολική λύση του Κυπριακού και επέμεινε στη γνωστή θέση για άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις επί του θέματος θα συνεχιστούν και ότι στόχος τους θα πρέπει να είναι ο άνευ όρων και χωρίς ανταλλάγματα τερματισμός της απομόνωσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Από την πλευρά της φιλανδικής προεδρίας δεν έγιναν δηλώσεις για τη συνάντηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ