28

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Σπύρος Λούης» και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, όπως και 28 κάτοικοι του Αμαρουσίου και ζητάνε να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 29.8.2006 σύμβαση μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα και της Lamda Development.

Με την εν λόγω σύμβαση παραχωρήθηκε με πολυετή μίσθωση για χρήσεις εμπορικού κέντρου στην εταιρεία Lamda, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (53.835 τετραγωνικά μέτρα) επί της Λ.Κηφισίας, που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές και παράνομη, όπως αντίθετη είναι και στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 85/337/ΕΟΚ.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι παραβιάζονται οι κανόνες του Ρυμοτομικού Σχεδίου των Αθηνών, ενώ επέρχεται επιδείνωση των περιβαλλοντικών και οικιστικών συνθηκών της περιοχής. Ακόμα, παραβιάζεται το δίκαιο του ανταγωνισμού, καθώς ο εμπορικός κόσμος (καταστηματάρχες κ.λπ.) θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την λειτουργία του εμπορικού κέντρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ