Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους Κολομβιανούς βαρώνους της κοκαΐνης
Στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας έπεσε ο 40χρονος Κολομβιανός Σαμπογάλ Σουλουάγα, ένας από τους πλέον καταζητούμενους βαρώνους της κοκαΐνης. Υπολογίζεται ότι από το καρτέλ του καταζητούμενου προέρχεται το 50% της παγκόσμιας παραγωγής κοκαΐνης.
30
Στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας έπεσε ο 40χρονος Κολομβιανός Σαμπογάλ Σουλουάγα, ένας από τους πλέον καταζητούμενους βαρώνους της κοκαΐνης. Υπολογίζεται ότι από το καρτέλ του καταζητούμενου προέρχεται το 50% της παγκόσμιας παραγωγής κοκαΐνης.
Ο Κολομβιανός συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο στα περίχωρα της Μαδρίτης από άνδρες της Πολιτοφυλακής.
Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο Σουλουάγα είναι ο δεύτερος στην οεραρχία στο λεγόμενο καρτέλ «Βόρειως της Κοιλάδας».
Από το 1994, το συγκεκριμένο καρτέλ περνά στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 500 τόνους κοκαΐνης ετησίως συνολικής αξίας 10 δις δολαρίων.
Παράλληλα, τα μέλη του ευθύνονται για τουλάχιστον 1.000 δολοφονίες στην Κολομβία.
Για τη σύλληψη του 40χρονου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσφερε αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πού επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα – Οι νέες αλλαγές
- Βασίλης Σπανάκης: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 61 αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική
- NBA: Οι πιθανότητες για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pic)
- Ο Στιβ Γουίτκοφ την Τρίτη στο Ισραήλ για να ενημερωθεί για τις «κόκκινες γραμμές» του Τελ Αβίβ έναντι του Ιράν
- Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 νεκροί από το κρύο – Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει την πόλη
- Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτα «καρφώνει» την αντιπολίτευση και μετά ζητά συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση

