30

Νέα επίθεση εναντίον δύο λεωφορείων σε προάστιο του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής. Δύο μασκοφόροι έβαλαν φωτιά στα οχήματα, αφού προηγουμένως απομάκρυναν τους επιβάτες και τον οδηγό. Επί ποδός τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Σεν Σεν-Ντενί και είναι το πέμπτο που σημειώνεται τις τελευταίες 48 ώρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η γενική αστυνομική διοίκηση ανακοίνωσε ότι απόψε θα αναπτυχθούν στα «ευαίσθητα» προάστια διαφόρων πόλεων της Γαλλίας τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταραχές.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία με επικεφαλής τις οικογένειες των δύο νεαρών, ο θάνατος των οποίων έδωσε την αφορμή για τα βίαια επεισόδια πριν από ένα χρόνο.

Οι οργανωτές της πορείας έκαναν έκκληση για μια ήρεμη εκδήλωση στη μνήμη των Μπούνα Τραόρε και Ζιέντ Μπέμα, οι οποίοι πέθαναν από ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να διαφύγουν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- από τους αστυνομικούς.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με τη φράση Νεκροί για το Τίποτε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press