«Προστατευόμενα» τα παραδοσιακά ελληνικά ποτά ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά
Το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αλλά και η κυπριακή ζιβανία, είναι πλέον προστατευόμενα προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και έναντι των τρίτων χωρών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.
28
Το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αλλά και η κυπριακή ζιβανία, είναι πλέον προστατευόμενα προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και έναντι των τρίτων χωρών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και διάφορα ελληνικά λικέρ, κατοχυρώθηκαν ως «προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων».
Ειδικότερα, για το τσίπουρο κατοχυρώθηκε η συνέχιση της παραγωγής του με τους πατροπαράδοτους, κατά περιοχή, παραδοσιακούς τρόπους (αρωμάτιση με γλυκάνισο, μάραθο, κ.ά.).
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπάσιακος εξέφρασε επίσης στο Συμβούλιο την αντίθεση της Ελλάδας σε προτάσεις, μεταξύ των οποίων εκείνες που αλλάζουν το ισχύον σύστημα αναγνώρισης των γεωγραφικών ενδείξεων και δεν κατοχυρώνουν απόλυτα τα ελληνικά προϊόντα απέναντι σε αυτά των τρίτων χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αγωνιστική που εξέθεσε τον Λανουά
- ΕΕ: Εξετάζεται η αξιοποίηση του ESM για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Μέχρι και ο Μπάτμαν απηύδησε με τους πράκτορες της ICE και ζητάει να μην εμφανιστούν στο Super Bowl
- Zελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα εναντίον των ρωσικών drones
- Ολυμπιακός: Τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική ο Βεζένκοφ
- Φίνος Φιλμ: 60 χρόνια πέρασαν από το «Ραντεβού στον αέρα» – Το video αφιέρωμα
